Kiinteän laajakaistan hintavertailu

DNA tuo kiinteän verkkoyhteyden sinulle kotiin. Vertaa laajakaistojen tarjouksia, nopeuksia ja kuukausihintoja helposti!
Hanki toimintavarma yhteys kotiin
Huippunopea valokuituyhteys
Aktiiviseen ja jatkuvaan käyttöön
Kuinka nopean yhteyden tarvitset?
123
  • Suodata tuloksia:
  • 4G verkko
  • Nopeus +100Mb/s
  • Rajaton käyttö

Löysimme sopivaa tarjousta

Valitettavasti sopivia tarjouksia ei löytynyt

Operaattori
Käyttö
Avausmaksu
Sopimusaika
Kuukausierä
 

Kiinteä laajakaista – Hintavertailu valokuituyhteyksille

Kiinteän laajakaistan hintavertailu auttaa sinua vertaamaan valokuituyhteyksien hintoja ja ominaisuuksia. Vertaa valokuidun hintaa, tarkista saatavuus kotiosoitteeseesi ja tilaa laajakaista kotiin meidän kautta. Vertaanyt.fi tarjoaa puolueettoman hintavertailun laajakaistoille ajantasaisille hinnoille. Esimerkiksi DNA:n kiinteä laajakaista 35-50 Mb/s nopeudella maksaa vain 24,90 € kuukaudessa!

Kiinteä laajakaista kotiin on internetin suurkuluttajan ja uudesta teknologiasta nauttivan harrastajan pakollinen varuste. Kuuluipa arkeesi etätyöskentely kotona, huipputerävien videoiden katselu ja pelaaminen vapaa-ajalla, saat parhaan tuloksen ottamalla käyttöösi kiinteän verkkoyhteyden. Koska tulevaisuudessa yhä useampi asukas haluaa hyödyntää teknologiaa yhdistämällä kodinkoneita ja turvalaitteita verkkoon, tarvitaan internet-yhteys, joka toimii tasalaatuisesti ja kestää verkon kuormitusta. Toivottavasti sivuistamme ja kiinteän laajakaistan hintavertailusta on sinulle apua sopivan ratkaisun löytämisessä.

Olen muuttamassa. Voinko saada uuteen kotiini kiinteän laajakaistan?

Kiinteän laajakaistan tilaaminen asuntokohteisiin riippuu siitä, kuinka laajalle alueelle palveluntarjoaja on laajentanut laajakaistaverkkoaan. Tämä tarkoittaa siis langallisen verkon saatavuutta asuinalueellasi.

Voit tarkistaa Elisan verkkosivustolta kiinteän laajakaistan saatavuuden kotiisi. Kirjoita hakuun uusi kotiosoitteesi niin palvelu varmistaa yhteyden saatavuuden välittömästi. Katso myös DNA:n laajakaistan saatavuus kotiisi tästä.

Tiesithän, että vaikka kotiisi ei olisi saatavilla kiinteää laajakaistayhteyttä, voit tilata myös mobiililaajakaistan. Mobiililaajakaistaa ei vaadi kiinteää asennusta. Tämän takia erityisesti pienemmillä asuinalueilla mobiililaajakaistat ovat hyvin suosittuja. Mobiililaajakaistan voi myös ottaa helposti matkaan tai mökille!

Mitä tasalaatuisuus tarkoittaa kiinteässä laajakaistassa?

Kiinteälle laajakaistalle on tyypillistä yhteyden tasalaatuisuus. Tasalaatuisella kiinteällä laajakaistalla tarkoitetaan internet-yhteyttä, joka toimii hidastelematta ja nopeasti, vaikka samaan verkkoon olisi kytketty useita laitteita, joita samanaikaisesti käyttää monta eri käyttäjää. Verrattuna mobiililaajakaistoihin, kiinteä laajakaista on siis aina takkuilematon ja nopea kun verkon kuormitus on suuri.

”Erityisesti pelaajat ja 4K-laatuisia videoita katselevat käyttäjät pitävät kiinteästä laajakaistasta, sillä sen avulla pätkimätön yhteys ei pilaa pelaajan tai katsojan nautintoa.”

Kiinteän laajakaistan nopeus on hyvin tasalaatuinen eikä se muutu, vaikka verkkoa kuormittaisi useat eri käyttäjät samanaikaisesti. DNA:n tarjoama kiinteä laajakaista toimii valokuituyhteydellä, joka takaa mahdollisuudet hyvin suurin laajakaistan nopeuksiin. Tällä hetkellä DNA:n valokuidun nopeus on aina 35 Mb/s jopa 1000 Mb/s saakka.

Mobiililaajakaistoilla nopeus on rajoitettu 300 Mb/s nopeuteen. Kiinteä laajakaista siis voi olla merkittävästi nopeampi, jos käytettävät laitteet sekä reititin tukevat näin nopeita yhteyksiä.

Paranna laajakaistan nopeutta

Laajakaistan, kuin uuden ja vanhankin liittymän nopeuttaminen on mahdollista pienillä konsteilla ja jopa täysin ilmaiseksi. Seuraavilla ohjeilla voit vaikuttaa kiinteän laajakaistan toimivuuteen kotonasi ja saada parhaan hyödyn verkon selaamiseen.

  1. Jos kiinteä laajakaista on kytketty langattomaan reitittimeen, tarkista ensiksi reitittimen sijainti. Onko langaton reititin ahtaalta vaikuttavassa paikassa, jota paksut väliseinät tai huoneet ja kerrokset rajoittavat? Siirrä reititin avoimelle paikalle, joka on ainakin 30 cm etäisyydellä seinästä ja ikkunasta.
  2. Jos käytössäsi on vanha ADSL-yhteys, kuinka pitkä lankapuhelinpistokkeeseen menevä puhelinjohto on? Yli kaksi metriä pitkä puhelinjohto heikentää signaalia ja siksi tämän johdon tulisi olla mahdollisimman lyhyt. Pidä siis ADSL-reititin puhelinpistokkeen läheisyydessä ja käytä Ethernet-kaapelia laitteiden liittämiseen verkkoon, jos et käytä langatonta yhteyttä.
  3. Tarkista onko reitittimelle tai modeemille saatavilla päivityksiä ja asenna ne laitteen valmistajan laatimien ohjeiden mukaan. Jos et itse taida päivityksen asentamista, kannattaa sinun toimittaa laite atk-huoltoon päivitettäväksi. Yleisesti ottaen kaikissa laitteissa päivitysten ajantasaisuus on tärkeää. Suojaat sillä atk-laitteita tietomurroilta ja myös suorituskyky voi parantua.
  4. Mikäli koet, ettet millään tavalla saa nettiin puhtia ja vanha ADSL-yhteys tai laajakaistan nopeus ei riitä, kannattaa sinun vaihtaa liittymää. Myös mobiililaajakaistat ovat edullisia ja varteenotettavia vaihtoehtoja kiinteiden laajakaistojen lisäksi.

Valokuitu hinta

DNA:n kiinteä laajakaista toimii valokuituyhteydellä, joka takaa salamannopean internetin kotiisi. Valokuidun hinta määräytyy verkon maksimin tiedonsiirtonopeuden mukaan. Edullisin valokuitu on nopeudeltaan 35-50 Mb/s ja sen kuukausihinta DNA:lla on 24,90 €. Tällainen yhteys riittää hyvin Full HD-videoiden katseluun ja verkkopelaamiseen, vaikka samanaikaisia käyttäjiä olisi useita.

Kiinteän laajakaistan hyvät puolet

Yhteys toimii hidastelematta kun verkkoa käyttää samanaikaisesti monta eri käyttäjää
Paras ratkaisu 4K-videoiden katseluun sekä kodinkoneiden ja älylaitteiden kytkemiseen verkkoon
Etätyöskentelyyn ja suurten tiedostojen lataamiseen kotona
WiFi-yhteys reitittimestä langattomasti laitteisiin

Kiinteän laajakaistan huonot puolet

Kiinteän laajakaistan tilaaminen haluttuun asuntokohteisiin ei saata onnistua, jonka vuoksi saatavuus täytyy ensiksi varmistaa
Kalliimpi kuukausihinta tavallisiin mobiililaajakaistoihin verrattuna
Kiinteää laajakaistaa ei voi ottaa mukaan, esimerkiksi matkalle tai mökille
Vaatii tehokkaan reitittimen operaattorilta, jossa on WiFi-yhteys sekä LAN-portit langallista yhteyttä varten