Lainat

Tarvitsetko lainaa, mutta et tiedä mistä aloittaa? Meillä on sinulle ratkaisu.

Vakuudettomat lainat yli 20 lainantarjoajan valikoimalla

Vakuudeton laina on lainantarjoajalta haettava rahoitus eli rahavelka, jossa lainanhakijan ei tarvitse vakuuttaa omaisuuttaan lainaa vastaan. Ilman vakuuksia lainanhakija on siis itse henkilökohtaisesti takaamassa hakemansa lainan takaisinmaksamisesta.

Esimerkiksi kulutusluotot ja pikalainat ovat vakuudettomia lainoja koska tällaiset lainat ovat rahasummaltaan pienempiä. Vakuudettoman lainan määrä voi 50 eurosta 60 000 euroon saakka ja maksuaika seitsemästä päivästä 15 vuoteen asti.

Lainan hakeminen netissä omaan tarpeeseen

Kun sinulla on tarve hakea lainaa omiin tarpeisiisi, sopivan lainan löytäminen voi tuntua hankalalta. Sinun tulee tietää, kuinka paljon tarvitset rahaa ja miten pitkällä maksuajalla olisit valmis maksamaan rahavelkaa takaisin.

Lainasumman ja maksuajan lisäksi on tärkeä valita sopiva lainamuoto. Esimerkiksi asunnon hankintaan sinun ei kannata hakea vakuudetonta kulutusluottoa, vaan tiedustella pankista vakuudellista asuntolainaa. Sen sijaan, asuntoa pienempiin hankintoihin, kuten kodin huonekalujen tai auton ostamista varten voit hakea vakuudetonta lainaa.

Lainavertailu antaa sinulle helposti omaksuttavan tavan vertailla vakuudettomia lainoja kun tiedät, kuinka paljon haet lainaa ja miten pitkällä takaisinmaksuajalla.

Kiinnitä huomiota lainantarjoajan asettamiin kokonaiskuluihin, joihin vaikuttavat muut kulut:

  • Kuukausittaiset tilinhoitomaksut
  • Järjestely- ja nostopalkkiot
  • Muut laskutuslisät (esimerkiksi paperilasku)

Olemme huomanneet, että esimerkiksi korkeammalla korolla myöntävien lainantarjoajian muut kulut (tilinhoitomaksut ja järjestelypalkkiot) ovat pienempiä. Päinvastoin, pienemmällä korolla tarjottavien lainojen muut kulut ovat suurempia.

Tämän vuoksi suosittelemme, että arvioit tarvitsemasi lainasumman kulujen muodostumista. Yli 10 000 euron lainoissa sinun kannattaa valita sellainen lainantarjoaja, jonka korko on mahdollisimman pieni.

Pienempien alle 10 000 euron lainojen muita kuluja kannattaa vertailla erityisesti. Esimerkiksi 3 000 euron vakuudettoman lainan muut kulut voivat olla suhteellisen korkeita suhteessa lainasummaan.

Kun olet löytänyt lainavertailusta miellyttävältä tuntuvan lainantarjoajan, voit aloittaa lainahakemuksen täyttämisen klikkaamalla ”Jatka” -painiketta ja ohjaamme sinut suoraan lainantarjoajan verkkosivuille.

Sopivan lainan löytäminen

Lainan hakemisessa suurin kynnys monelle on löytää luotettava lainantarjoaja, joka parhaiten palvelee lainanhakijan tarpeelle saada rahoitusta.

Vakuudettomien ja vakuudellisten lainojen piirteissä hyviä ja huonoja puolia, joita sinun täytyy osata arvioida oman taloutesi näkökulmasta.

Esimerkiksi vakuudellisen lainan korko voi hieman pienempi kuin vakuudettoman lainan, mutta yksinkertaisesti monella meistä ei ole omaisuutta, jolla lainan takaaminen onnistuisi.

Vakuudettoman lainan hakeminen on sen sijaan paljon nopeampaa. Vaikka ilman vakuuksia lainan korot ja kustannukset voivat olla aavistuksen korkeampia, voi se silti olla sinun tarpeisiisi helpoin tapa saada rahaa.

Eritoten vakuudettomien lainojen vertailu on tärkeää, jotta tunnet olosi turvalliseksi kun haet lainaa netissä. Suomessa toimii perinteisten pankkien lisäksi kymmenittäin rahoitusyhtiöitä, joiden myöntämien lainojen kuluissa on merkittäviä eroavaisuuksia.

Tunnettujen pankkien, kuten Danske Bankin, Nordean ja OP:n kautta voit hakea lainaa varaamalla ajan rahoitusneuvotteluihin tai lähettämällä lainahakemuksen verkkopankissa. Tässä tilanteessa annat kuitenkin ohjat pankin käsiin etkä voi kilpailuttaa ja vertailla lainojen kuluja yhtä helposti kuin mitä me teemme.

Vertaanyt.fi:n sivuilla voit tutustua rahoitusmarkkinoihin esimerkiksi kulutusluottovertailun avulla. Olemme keränneet yli 30 lainantarjoajan määrittelemät kulut ja tiedot kulutusluotoista puolueettomasti yhteen suureen lainavertailuun.

Teemme myös lainan kilpailutuksen puolestasi ilmaiseksi, jossa sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus. Tällä tavalla säästät omaa aikaasi ja rahoitusasiantuntijat hoitavat kilpailuttamisen luottamuksellisesti.

Vältä ylivelkaantumista

Oman taloutesi ylläpidossa kuukausittaisten menojen täytyy olla tasapainossa tulojen kanssa. Joka kuukausi on hyvästä asettaa tarpeeksi ilmavaraa budjettiisi, jotta lainan takaisinmaksamisessa ei tule ongelmia.

Maksuongelmilta ja ylivelkaantumiselta välttyminen vaatii huolellista rahan käyttöä, jossa jokaisen meidän tottumukset ovat erilaisia.

Kun haet lainaa, muista olemassa oleva riski joutua maksuongelmiin, jos tulot toistuvasti alittavat menojen määrän. Liika rahan kuluttaminen ja toistuvat tuloja suuremmat menoerät vievät nopeasti ylivelkaantumisen kierteeseen.

On tärkeää tiedostaa ja ymmärtää, että oman talouden merkitys hyvinvoinnille.