Vertaa vakuudettomat lainat

Vertaa pankkien ja rahoituslaitosten lainoja vain yhdellä haulla

Lainavertailumme laskee tarvitsemasi lainan kulut yli 20 rahoituslaitokselle

Voit myös täyttää ilmaisen lainahakemuksen ja kilpailutamme sen puolueettomasti

Vertaa lainojen arvioidut kuukausierät ja korot

Näiden kolmen nopean vaiheen avulla löydät itsellesi parhaan lainan
Valitse tarvitsemasi lainan määrä ja maksuaika
Vertaa lainojen kuukausierän ja kulujen määrää
Valitse sinulle sopivin ratkaisu monien tarjousten joukosta
Klikkaa tarvitsemasi laina ja pääset vertailemaan arvioituja kuukausieriä sekä muita kuluja!

Opas vakuudettomien lainojen vertailuun

Vertaanyt.fi:n sivuilta löydät Suomen parhaat ja edullisimmat vakuudettomat lainat. Olemme keränneet hintatietoja yli 30 Suomessa toimivalta rahoitusyhtiöltä, jotka tarjoavat lainaa käyttötarkoituksesta riippumatta. Tavoitteena meillä on jakaa sinulle tätä tietoa yksinkertaisen ja helppokäyttöisen lainavertailun avulla. Voit hakea lainaa omiin henkilökohtaisiin tarpeisiin, joista vertaamamme luotonantajat eivät kysy lisätietoja. Et tarvitse takaajia tai vakuuksia lainan hakemiseen. Jokaisella on vapaus käyttää rahaa siihen, mihin kokee sitä tarvitsevansa.

Se, mikä helpottaa sinua sopivan ja edullisen lainan valitsemisessa on meidän tarjoama ilmainen lainavertailu. Vertaanyt.fi:n sivuilta voit valita ensiksi sopivan lainatuotteen, esimerkiksi kulutusluoton ja tämän jälkeen vertailla lainojen kuukausieriä sekä kuluja valitsemasi lainan määrän ja takaisinmaksuajan mukaan. Sivuillamme voit vertailla vakuudettomia lainoja aina 50 eurosta jopa 60 000 euroon saakka. Yrityslainavertailu on mahdollista 1000 eurosta jopa 250 000 euroon asti.

Suosittelemme, että lähetät lainahakemuksen vähintään kahdelle eri luotonantajalle. Tämän avulla voit varmistaa saavasi lainaa, vaikka toinen luotonantajista hylkäisi hakemuksen. Kun lähetät lainahakemuksen usealle luotonantajalle, sinulle on mahdollista vielä lopuksi valita kaikista vastaanotetuista tarjouksista edullisin lainatarjous.

Vertaanyt.fi on antaa sinulle helposti ymmärrettävän ja selkeän kuvan tämän hetken lainamarkkinoista. Koska Suomessa toimii yhteensä yli 60 erilaista rahoituslaitosta, on kannattavaa tehdä hintavertailua, jotta saat lainattavan rahan mahdollisimman pienillä kuluilla. Tervetuloa vertaamaan lainoja!

Kuinka lainavertailu toimii?

Lainavertailuun on kerätty yli 30 rahoitusyhtiön tarjoamien vakuudettomien lainojen hinnat sekä korkojen määrät. Kuluttajalainat ovat suosittuja lainoja henkilöasiakkaille koska niiden hakeminen on todella nopeaa ja helppoa. Lainavertailu on täysin puolueeton ja sisältää vain tietoa luotettavista sekä luvanvaraisista lainapalveluista.

Vertailun käyttäminen on yksinkertaista ja nopeaa. Syötät vain aluksi tarvitsemasi lainan määrän sekä sopivan takaisinmaksuajan, jonka jälkeen näet heti eri luotonantajien arvioidut kuukausierät, kokonaiskulut sekä koron määrän haluamallesi lainalle. Vertaanyt.fi:n sivuilla voit vertailla 50-60 000 euron lainoja 7 päivän ja 15 vuoden takaisinmaksuajan väliltä. Sinun ei tarvitse syöttää mitään henkilö- tai tulotietoja lainavertailuun. Tämän ansiosta meillä on Suomen helppokäyttöisin ja nopein lainavertailu.

Miksi lainojen vertailu kannattaa?

Lainavertailun tärkeimpänä ominaisuutena on vertailla saman lainasumman ja maksuajan hintaeroja luotonantajien välillä. Pienten lainojen hintaerot luotonantajien välillä vuodessa ovat keskimäärin kymmenistä euroista satoihin euroihin saakka ja isommilla lainasummilla hintaerot voivat olla jopa tuhansia euroja!

Vertaa ensisijaisesti kuukausierien ja kokonaiskulujen määrää. Tällä tavalla tiedät, kuinka paljon sinun tulee maksaa kuukausittain lainaa takaisin luotonantajalle ja kuinka paljon kokonaiskulut tulevat olemaan koko maksuaikana. Esimerkiksi tyypilliselle 10 000 euron kulutusluotolle kokonaiskulut ovat 1500 euroa kun lainan takaisinmaksuaika on kaksi vuotta.

Jos olet löytänyt netistä jonkun muun lainapalvelun, jota ei löydy lainavertailustamme, kannattaa sinun vielä hetki arvioida lainan hakemista kyseiseltä lainapalvelulta. Voi olla mahdollista, että löytämäsi lainapalvelu perii kohtuuttoman paljon korkokuluja ja ilmoitettu hinnasto voi olla epäselvästi esillä. Suosittelemme siksi, että käytät aina ensiksi lainavertailuamme koska emme vertaile epäluotettavien tai muuten kyseenalaisten rahoituslaitosten lainoja.

Lainamuodot – Mikä sopii sinun käyttöösi parhaiten?

Markkinoilla on useita lainamuotoja, joista omaan käyttöösi sopivimman lainan löytäminen voi olla hankalaa. Olet ehkä aiemmin törmännyt termeihin ”kulutusluotto” ja ”luottolimiitti”. Seuraavaksi opit, mitä nämä kaksi lainamuotoa tarkoittavat, mikä helpottaa sinua sopivan lainan löytämisessä.

Kiinteä laina on kertaluonteinen rahoitus hankintoihin

Kiinteä laina on kaikista yksinkertaista ja helposti omaksuttava lainamuoto. Kiinteälle lainalle ominaista, että saat kerralla pankkitilillesi lainarahan, jonka määrästä olet sopinut yhdessä luotonantajan kanssa. Sen lisäksi lainan maksuaika ja kuukausierien määrä on sovittu ennakkoon, joten tiedät helposti, kuinka paljon sinun pitää maksaa kuukausittain lainaa takaisin. Kuukausierän määrä voi kuitenkin myös vaihdella riippuen siitä onko kyseessä tasaerä vai tasalyhenteinen laina. Joka tapauksessa kiinteä laina on aina ennakkoon sovittu laina, jonka kuukausierien määrästä, lainan määrästä ja maksuajasta on sovittu etukäteen. Kulutusluotot ovat kiinteitä lainoja ja niitä haetaan erityisesti kertahankintojen rahoittamiseen.

Kertalaina eli kulutusluotto sopii siis parhaiten uusien hankintojen rahoittamiseen. Esimerkiksi auton tai kodinkoneen ostaminen rahoituksella tarkoittaa laitteen tai kulkuneuvon ostamista kulutusluotolla, joka käytetään vain hyödykkeen rahoittamisessa. Kulutusluottoja tarjoaa Suomessa yhteensä noin 50 luotonantajaa, joista olemme tehneet helppokäyttöisen kulutusluottovertailun yli 30 tunnetuimmalle kulutusluottoa tarjoavalle rahoituslaitokselle.

Luottolimiitti toimii kuin perinteinen luottokortti, mutta tehokkaammin

Luottolimiitti toimii samalla periaatteella kuin perinteiset luottokortit. Sovit luotonantajan kanssa asiakastilisi luottorajan, jota voit nostaa käyttötilillesi omaan tahtiin. Luottolimiitti eli tililuotto kulkee aina mukanasi ja se voi toimia hyvin esimerkiksi talouden varakassana.

Luottolimiitille on tyypillistä, että sen korko vaihtelee ja muuttuu korkomarkkinoiden mukaan. Limiitille ei ole ennakkoon sovittua takaisinmaksuaikaa, vaan maksat kuukausittain luotonantajalle vähimmäismäärän rahaa, jolla maksat luoton korkoa sekä pääomaa takaisin.

Vaikka luottolimiitti voi kuulosta hankalalta käsitteeltä, on se kuitenkin helposti omaksuttavissa. Ajattele, että luottotilimiitti olisi kuin näkymätön luottokortti, jota voit käyttää lähes missä vain. Voit siirtää välittömästi luottolimiittiä tilillesi esimerkiksi luotonantajan omistaman älypuhelinsovelluksen kautta tai tietokoneella luotonantajan verkkosivujen kautta.

Yleisin myönnettävä luottolimiitti sisältää 2000 tai 3000 euron luottorajan, josta voit nostaa tilillesi rahaa omien tarpeiden mukaan. Jotkin luotonantajat veloittavat jokaisesta nostosta nostopalkkion, joka pieni prosenttiosuus nostettavasta luotosta. Monilla luotonantajilla on uusille asiakkaille ainutlaatuinen tarjous saada ensimmäinen nosto ilman kuluja.

Vältä ylivelkaantumista

Talouden ylläpidossa menojen täytyy olla tasapainossa tulojen kanssa niin, että kulutat vähemmän rahaa kuin mitä tienaat. Kun omaan talouteen tulee mukaan ulkopuolinen rahoitus, esimerkiksi kulutusluotto, täytyy lainanhakijan pysyä tiukkana talouden tasapainosta. Joka kuukausi on hyvä olla tarpeeksi ”ilmaa” omassa budjetissa, jotta selviät lainan takaisinmaksusta ilman maksuongelmia.

Asia on kuitenkin helpommin sanottu, kuin tehty. Maksuongelmilta ja ylivelkaantumiselta välttyminen vaatii kurinalaista raha käyttöä, joka voi monella asiakkaalla vaikeaa. Syntyy heräteostoksia, lisää ravintolailtoja sekä kaikkea muuta, mihin alun perin nostettua lainaa ei ollut tarkoitus käyttää.

Kun haet lainaa, muista olemassa oleva riski joutua maksuongelmiin, jos tulot toistuvasti alittavat menojen määrän. Liika kulutus ja suuremmat menoerät vievät nopeasti ylivelkaantumisen kierteeseen. On siis tärkeää tiedostaa ja ymmärtää, että omaa taloutta täytyy seurata kun mukana hankinnoissa on ulkopuolinen rahoittaja, jolle olet velkaa haetun lainan ja sen kulujen verran.

Paras laina vai halvin laina

Paras tai halvin laina ei aina tarkoita samaa asiaa. Lainojen vertailussa on syytä ymmärtää, milloin on kannattavampaa maksaa lainasta kuluja hieman enemmän kuin valita halvin laina. Seuraavaksi kerromme näiden kahden eroavaisuudesta ja esimerkkitilanteista.

Paras laina

Usein ajatellaan, että paras laina tarkoittaa automaattisesti sitä halvinta lainaa, jossa on pienimmät korkokulut ja kokonaiskustannukset. Tietysti tällainen laina ajatellaan parhaaksi vaihtoehdoksi koska se on halvin. Korkojen ja kustannusten sijaan parhaaksi lainaksi kannattaa mieltää sellainen rahoitus, jonka ominaisuudet sopivat parhaiten omaan rahantarpeeseesi.

Hyviä ominaisuuksia parhaaksi luokitettavalle lainalle ovat selkeät lainaehdot, joustavuus maksuaikataulun muuttamisessa sekä läpinäkyvyys lainan kuluissa. Lainaa hakiessasi haluat välttyä piilokuluilta sekä epäselviltä lainaehdoilta. On paljon miellyttävämpää kun tietää tarkkaan, miten lainan takaisinmaksu tapahtuu, kuinka lainan kulut ja korko syntyvät sekä miten maksuaikataulua voi tarvittaessa muuttaa.

Paras laina on juuri sellainen, jonka takaisinmaksusta ja ehdoista olet hyvin perillä. Mitä halvemmalla sen saat on vielä parempi. Mutta mitä tapahtuu kun laina onkin halvin mahdollinen ja lainan takaisinmaksussa tulee ongelmia?

Halvin laina voi tulla kalliiksi kukkarolle

Kuvitellaan, että löytänyt lainantarjoajan, jonka kuukausierät sekä lainan kokonaiskulut ovat markkinoiden pienimmät. Olet tyytyväinen, kuinka pienillä kustannuksilla voit saada tarvitsemasi rahoituksen käyttöösi. Päätät hakea lainaa ja saat sen pankkitilillesi nopeasti. Kaikki vaikuttaa menevän ongelmitta, mutta jokin päivä huomaat, että sinulla ei ole rahaa maksaa lainan kuukausierää. Mitä avuksi?

Lähdet selvittämään luotonantajalta mahdollisuuksia eräpäivän siirtoon. Luet myös vielä kertaalleen lainasopimuksen ehdot ja tajuat, kuinka paljon luotonantaja on oikeutettu perimään viivästyskorkoa maksuerän myöhästymisestä. Pahimmassa tapauksessa huomaat, kuinka viivästynyt maksuerä alkaa kerryttämään ylimääräisiä korkokuluja hyvin nopeasti ja pian huomaat kuukausittaisen maksuerän määrän tuplaantuneen alkuperäisestä. Paniikki iskee viimeistään tässä vaiheessa.

Tämä on yksi esimerkkitapauksista, joissa asiakas on ymmärtänyt saavansa lainaa kaikista halvimmalla, mutta hän ei ole kiinnittänyt tarpeeksi huomiota odottamattomiin muutoksiin lainan takaisinmaksussa. Lain mukaan luotonantajat ovat oikeutettuja vaatimaan asiakkailta korvauksia, jos lainan maksuerä viivästyy. Vaikeasti ymmärrettävät lainaehdot sekoittavat soppaa vielä enemmän.

Vertaanyt.fi auttaa sinua etsimään parhaan lainan

Kun tarvitset rahoitusta henkilökohtaisiin menoihin tai vaikkapa uuden kodinkoneen hankintaan, haluamme auttaa sinua parhaan lainan löytämisessä hintavertailun avulla. Lainojen vertailussa on aina kannattavaa lähteä liikkeelle ensiksi vertaamalla lainojen korko ja hintoja, jonka jälkeen voit syventyä luotonantajien tarkkoihin hinnastoihin sekä toimintatapoihin, jos lainan maksuerää täytyy siirtää. Millainen on sitten paras vakuudeton laina, joka kannattaa hakea?

Lainavertailumme auttaa sinua löytämään parhaan lainan. Yksinkertaisesti paras laina on jokaisen tavoiteltavissa. Aloita valitsemalla hintavertailusta vähintään kaksi mielekästä lainatarjousta, joiden korot ja kuukausierät ovat edullisimpia sekä muut kustannukset helposti ymmärrettävissä. Tämän jälkeen lähetä vain lainahakemuksesi kaikille valituilla luotonantajille ja saat sen tuloksena henkilökohtaisen lainatarjouksen. Sinulle lähetetty lainatarjous sisältää tarkat tiedot lainan kustannuksista ja ehdoista. Useita lainatarjouksia eri luotonantajilta voit vielä vertailla rauhassa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Tällä tavalla voit parhaiten varmistua hyvän lainan löytämisestä käyttöösi.

Kuka voi saada lainaa?

Lainaa voi saada vähintään 18 vuotta täyttänyt täysi-ikäinen henkilö. Täysi-ikäisenä sinulla on lupa ja oikeus nostaa lainaa omalla nimelläsi. On kuitenkin tässä vaiheessa hyvä huomioida, että jokainen luotonantaja ei välttämättä myönnä lainaa 18-vuotiaalle hakijalle. Monet luotonantajat vaativat lainanhakijalta vähintään 20 vuoden ikää. Jos olet 18-vuotias, sinulla ei ole silti hätää koska olemme tehneet lainavertailun niin, että voit suodattaa näytettäväksi vain lainatarjoukset, joita 18-vuotiaana voit hakea.

Ikärajan lisäksi lainan saamiseen vaikuttavat tulot sekä luottotiedot. Pääsääntöisesti, jos asiakas on työtön eikä hänellä ole tuloja, ei tällöin asiakas voi saada lainaa. Luottotiedoissa maksuhäiriömerkintä estää lainan saamisen käytännössä kaikissa tapauksissa. Maksuhäiriömerkintä kannattaa ensitilassa saada poistettua omista luottotiedoista koska se vaikuttaa myös moneen muuhun arkiseen asiaan.

Jokainen voi hakea lainaa – Luotonantaja päättää täytätkö heidän ehtonsa

Jokainen voi etsiä ja hakea lainaa, jonka myöntämisestä luotonantaja päättää. Jos et täytä luotonantajan vaatimuksia lainan saamiselle, todennäköisesti hakemuksesi tullaan hylkäämään. Jos esimerkiksi 20 vuotiaana yrität hakea lainaa luotonantajalta, joka myöntää lainoja vähintään 23 vuotta täyttäneille, on todennäköisesti vain ajanhukkaa lähettää lainahakemuksesi tällaiselle luotonantajalle.

Käytä aikaasi viisaasti sopivan lainan löytämiselle. Jo 20 minuutin aikana tulet lainavertailumme avulla löytämään ainakin kaksi tai kolmekin sopivalta vaikuttavaa luotonantajaa, joille olet valmis lähettämään lainahakemuksesi.

Entä kun sopivalta vaikuttava lainatarjous löytyy?

Jos huomaat löytäneesi omaan budjettiisi sopivan luotonantajan ja huomaat täyttäväsi luotonantajan asettamat vaatimukset lainalle, hyppää vain siihen ja hae lainaa. Lainahakemuksen täyttäminen netissä ei vie kolmea minuuttia enempää aikaa ja voit sen jälkeen jäädä odottamaan luotonantajan vastausta hakemukseesi. Myönteinen lainapäätös tulee vielä sinun vahvistaa ja voit sen jälkeen nostaa lainaa tilillesi sekä käyttää sen siihen, mihin koet sitä tarvitsevasi. Luotonantajat eivät kysele lainan käyttötarkoitusta. He ovat vain kiinnostuneita varmistumaan siitä, että täytät heidän ehtonsa, ja että maksat lainan sopimuksen mukaan takaisin.

Kerro kaverille lainavertailusta

Voit vapaasti suositella Vertaanyt.fi:n lainavertailua kaverillesi ja muistuttaa heitä, kuinka tärkeää on rahoitusta haettaessa tehdä ensiksi vertailua meidän sivuillamme, jotta hänkin löytää itselleen parhaimman lainan. Jaa tietoa muille ja annat heillekin paremmat mahdollisuudet säästää rahaa ja löytää paras laina. Autat näin muita säästämään koroissa ja kuluissa. Se on reilua!