Uudet yritysluotot investointeihin ja kassanhallintaan

Vertaa yrityslainoja arvioiduilla hinnoilla

1 000 – 250 000 euroa rahoitusta erikokoisille yrityksille

Yrityslainan maksuajaksi voit valita 1 – 24 kuukautta

Lainasumma:
123
Maksuaika:
123
  • Rajaa tuloksia:
  • Ei reaalivakuuksia
  • Piilota lainanvälittäjät
  • Kiinteät kulut

Löysimme sopivaa tarjousta

Valitettavasti sopivia tarjouksia ei löytynyt

Yritys
Ikäraja
Korko
Kokonaiskulut
Kuukausierä
 

Kun tarvitset luottoa yritykselle

Yrityslainaa eri tarkoituksiin

Yrityslainan hakemiselle voi olla monia syitä. Monen yrittäjän toiminnan kehittymisen kannalta on tärkeää investoida oikeaan aikaan.

Esimerkiksi verkkokauppaa ylläpitävä yrittäjä voi tarvita vierasta pääomaa varaston täydentämiseen ja kassanhallintaan kun jokin parturiliike voi olla kiinnostunut toimitilojensa laajentamiseen.

Tältä sivulta löydät kattavan paketin tietoa rahoitusyhtiöistä, jotka myöntävät yrityslainaa investointien rahoittamiseen kuin myös kassanhallintaan.

Rahoitus uudelle yritykselle

Uuden yritystoiminnan perustaminen on monelle aloittavalle yrittäjälle kiireistä aikaa, jolloin tietoa täytyy omaksua todella nopeasti. Yksinkertaisesti liiketoiminnan ensimmäiset vaiheet on syytä suunnitella tarkkaan.

Tietyt toimialat sekä liiketoimintamallit vaativat pääomaa jo yrityksen alkumetreillä. Uuden yrityksen rahoittamisessa yritysmuodolla on vaikutuksensa sopivan rahoituksen etsimiseen.

Yhtiömuotoiset yritykset voivat kerätä pääomasijoittajia myymällä osakekantaansa yksityisille sijoittajille sekä sijoitusyhtiöille. Toinen yleinen käytäntö on hakea yrityslainaa.

Näistä kahdesta vaihtoehdosta todennäköisesti parhain ratkaisu on hankkia pääomasijoittajia koska yrityslainoissa yhtiön täytyy maksaa rahoitusyhtiölle palkkioita lainan myöntämisestä korkojen ja kiinteiden palkkioiden muodossa.

Yksityisille elinkeinon- ja ammatinharjoittajilla on yhtiömuotoisiin yrityksiin verrattuna hieman rajoitetummat keinot löytää rahoitusta alkuinvestointeihin.

Toiminimi-yrittäjä voi ennen yritystoiminnan aloitusta hakea starttirahaa, jonka tarkoituksena on taata yrittäjän toimeentulo yritystoiminnan alussa. Starttirahan saaminen on kuitenkin monissa tapauksissa hankalaa tai jopa mahdotonta, sillä starttirahan hakemisessa ehdot ovat todella taipumattomia.

Vieras pääoma eri yritysmuodoille

Sinulla on paljon mahdollisuuksia rahoituksen keräämiseen kun suunnittelut uusia investointeja yrityksellesi. Vieraan pääoman keräämisessä yritysmuodolla on vaikutusta sopivan rahoitusinstrumentin valintaan.

Yrityslainoissa käytetään yleisesti samoja vaatimuksia yritysmuodosta riippumatta. Näitä ehtoja ovat:

  • Yrityksen kuuluminen kauppa- ja ennakkoperintärekisteriin
  • Vähintään kahden vuoden toimintahistoriaa erityisesti isompia yritysluottoja haettaessa
  • Yritysjohdon sekä toimipaikan täytyy sijaita Suomessa
  • Rahoituksen takaavalla henkilöllä ei saa olla maksuhäiriömerkintää luottotiedoissa

Luottokelpoisuus tarkastetaan jokaisessa tilanteessa kun yritys hakee rahoitusta lainan muodossa. Suomessa tyypillisesti Bisnode Oy ja Suomen Asiakastieto Oy välittävät yrityslainoihin erikoistuneille rahoitusyhtiöille tietoja yrityslainaa hakevan yrityksen maksukyvystä.

Kuka vastaa yrityslainan takaamisessa?

Kaikkia yritysmuotojen taloushallinnossa puhutaan aina varoista ja veloista. Olet todennäköisesti törmännyt taseyhtälöön, jossa varat on yhtä kuin velat.

Yrityslainat ja -luotot ovat yritykselle vierasta pääomaa eli velkaa, kuten myös yhtiömuotoisten yritysten osakkaiden sijoittama raha. Yrityksen investoinneissa, toisen yritystoiminnan ostamisessa sekä myös uuden yrityksen perustamisessa saatu vieras pääoma on velkaa.

Osakeyhtiöissä ensisijaisesti yhtiön osakekannalla haetaan takaamista vieraalle pääomalle. Totuus on kuitenkin, että yritysmuodosta riippumatta yrittäjä toimii monissa tapauksissa henkilökohtaisena takaajana omaisuudellaan.

Kuinka paljon yrityslainaa voi hakea?

Myönnettävän lainan määrään ensisijaisesti vaikuttavat yrityksen koko, varallisuus sekä mahdolliset henkilö- ja reaalivakuudet. Lainan määrä tulee aina mitoittaa käyttötarpeen mukaan.

Monilla yritysluottoa tarjoavilla yrityksillä on yleisiä ehtoja lainamäärän rajoittamiseen. Esimerkiksi pienille alle 10 henkilöä työllistävälle yritykselle voidaan myöntää yritysluottoa 100 000 euroon saakka.

Keskisuuret- ja suuret yritykset sen sijaan saavat helpommin rahoitusta, jossa puhutaan useiden satojentuhansien eurojen investoinneista. Suuren kokoluokan investoinneissa rahoituksen hakemisessa turvaudutaan usein perinteisiin pankkeihin.