Nettiliittymävertailu

Vertaa mobiililaajakaistojen kuukausihinnat ja nopeudet

Mobiililaajakaista on helppo ottaa mukaan myös matkalle

Katso uudet tarjoukset liikkuvalle laajakaistalle alennetuilla hinnoilla

Kuinka nopean yhteyden tarvitset?
123
  • Suodata tuloksia:
  • 4G verkko
  • Nopeus +100Mb/s
  • Rajaton käyttö

Löysimme sopivaa tarjousta

Valitettavasti sopivia tarjouksia ei löytynyt

Operaattori
Käyttö
Avausmaksu
Sopimusaika
Kuukausierä
 

Opas mobiililaajakaistan ostamiseen

Liikkuva laajakaista eli mobiililaajakaista on mukanasi kulkeva nettiliittymä, jota voit käyttää kotona ja ottaa sen mukaan vaikkapa mökille. Mobiililaajakaistan suosio on räjähtänyt viimeisen 5 vuoden aikana ja se on kenties tällä hetkellä eniten käytetty tapa tuoda netti kotiin. Liikkuva laajakaista on todella hyödyllinen sinulle, jos käytät kannettavaa tietokonetta koulutehtävien ja etätöiden tekemiseen. Sinun ei tarvitse istua vain kotona, vaan voit ottaa läppärin ja netin mukaan kesämökille tai tien päälle. Ota netti mukaan missä ikinä kuljetkin!

Liikkuvan laajakaistan kuukausihinta riippuu tiedonsiirtonopeudesta. Peruskäyttöön ja teräväpiirtoelokuvien katseluun riittää nettiliittymä, jonka maksiminopeus on 50 Mb/s. Esimerkiksi DNA Tehonetti 4G maksaa kuukaudessa alle 20 euroa ja suurin tiedonsiirtonopeus on 50 Mb/s.

Jos nettiä käyttää samaan aikaan muutkin perheenjäsenet tai jos pelaat raskaita videopelejä, saatat tarvita nopeamman yhteyden. Liikkuva laajakaista, jonka maksiminopeus on 100 Mb/s kattaa useamman käyttäjän yhtäaikaisen käytön ja ahkeran pelaamisen. Elisa ja DNA tarjoavat 100 Mb/s nettiliittymän noin 25 euron kuukausihinnalla.

Mobiililaajakaistan hinnan ja nopeuden vertailu

Mobiililaajakaistavertailun avulla voit helposti vertailla Suomessa toimivien operaattoreiden liikkuvien laajakaistojen hintoja ja nopeuksia. Autamme sinua löytämään sopivan hintaisen ja tarpeeksi nopean nettiyhteyden kotiin ja matkalle.

Vertaanyt.fi:n mobiililaajakaistavertailu mahdollistaa nettiliittymien hintavertailun perusteellisesti. Vertailun avulla saat hyvän yleiskuvan mobiililaajakaistojen ominaisuuksista ja hintatasosta, joka helpottaa sinua sopivan laajakaistan löytämisessä. Mobiililaajakaistavertailu sisältää erilaisia vaihtoehtoja Suomessa toimivilta teleoperaattoreilta. Tarjoamme sinulle ajankohtaiset tarjoukset mobiililaajakaistoista alennetuilla kuukausihinnoilla.

Paras nettiyhteys kotiin edullisella kuukausihinnalla

Toimiva ja nopea mobiililaajakaista on varmasti yksi niitä asioita, jotka haluat löytää mahdollisimman edullisella kuukausihinnalla. Kun haluat varmistaa saavasi nettiyhteyden kotiisi maksamatta liikaa kuukausittain kuluja, voit vertailla Vertaanyt.fi:n sivuilla mobiililaajakaistoja ja näin löytää hintojen vertailun avulla parhaan netin kotiisi pienillä kuluilla.

Suomi on ainutlaatuinen maa internetin käyttäjälle koska lähes kaikki teleoperaattoreiden tarjoamat mobiililaajakaistat eivät sisällä ollenkaan kuukausittaista datakattoa, vaan voit käyttää nettiä niin paljon kuin ikinä vain jaksat – ilman lisäkuluja. Esimerkiksi Alankomaissa ja Japanissa saat kuukausittain noin 20 eurolla käyttöösi vain 1 Gigan verran nettiä, joka on hyvin pieni määrä tiedonsiirtoa. Suomessa saat vastaavalla hinnalla 50 Mb/s nettiyhteyden ilman käyttörajaa!

Nettiliittymien hintaerot – Aloita vertailu aina Vertaanyt.fi:n sivuilla

Kun sinulla on tarve hankkia netti kotiin tai haluat vaihtaa nykyisen kalliin laajakaistayhteyden halvempaan, on hyvä aloittaa vertaamalla nettiliittymätarjousten kuukausihintoja. Usein asiakkailla käy niin, että he valitsevat tarpeettoman nopean verkkoyhteyden, jonka kuukausihinta on valtava. Kun tiedät, kuinka paljon voit käyttää kuukaudessa rahaa nettiyhteyden maksamiseen voit helposti vertailla operaattoreiden tarjoamia mobiililaajakaistoja, joiden hintaluokka sopii budjettiisi.

Hintaero operaattoreiden tarjoamien mobiililaajakaistojen välillä ei ole kovin suuri. Puhutaan noin muutamien eurojen vaihtelusta kuukausihinnoista, mutta hyvien alennuskampanjoiden aikaan voit saada esimerkiksi 300 Mb/s nettiyhteyden operaattorilta alle 30 euron kuukausihinnalla, kun samaan aikaan toinen operaattori veloittaa yhtä nopeasta nettiyhteydestä 40 euroa kuukaudessa.

Toinen vaihtoehto nettiliittymien vertailuun on valita tietty tiedonsiirtonopeus, jonka tarvitset käyttöösi. Jos esimerkiksi tarvitset kohtuullisen 50 Mb/s nettiyhteyden, vertaa vain tarjouksia, joissa suurin netin nopeus on 50 Mb/s. Tällä tavalla näet kuinka hinta voi vaihdella operaattoreiden välillä. Vertaanyt.fi:n mobiililaajakaistavertailu on suunniteltu ja toteutettu juuri kuukausihintojen sekä tiedonsiirtonopeuksien vertailuun.

Nettiliittymien hintavertailu ei sido sinua mihinkään ostotoimeen, vaan voit ilmaiseksi vertailla sivuillamme operaattoreiden laajakaistoja. Tämä on henkilöasiakkaana sinulle erittäin helppo ja nopea keino löytää halvin netti kotiin. Onnistunut hintavertailu voi kerryttää sinulle säästöä vuoden aikana jopa 200 euroa!

Suosittelemme sinua merkitsemään tämän sivun verkkoselaimen kirjanmerkkeihin tai vaikkapa lisäämään pikalinkin tälle verkkosivustolle älypuhelimesi kotinäytölle. Kun joku päivä mieleesi juolahtaa ajatus vanhan nettiliittymän päivittämisestä uuteen, voit nopeasti siirtyä Vertaanyt.fi:n mobiililaajakaistavertailuun ja aloittaa hintavertailun heti.

Mobiililaajakaista toimii reitittimellä

Kun tilaat käyttöösi liikkuvan laajakaistan, saat operaattorilta SIM-kortin, joka kiinnitetään esimerkiksi WLAN-reittimeen tai modeemiin, jotta se alkaa toimia. Tarvitset siis mobiililaajakaistaa varten reitittimen, johon operaattorin SIM-kortti kytketään kiinni. Reitittimiä on useanlaisia, jotka toimivat verkkovirralla, akkukäyttöisesti tai kiinnitetään USB-porttiin (tunnetaan myös nimellä mokkula ja nettitikku). Aloita ensiksi kuitenkin vertaamalla nettiliittymät ja osta reititin tai mokkula suoraan valitsemasi operaattorin verkkokaupasta. Voit ostaa reitittimen osamaksulla tai kertaostoksena.

Koska mobiililaajakaista ei ole kiinteä laajakaista, voi sitä käyttää myös muissa paikoissa. Muodostaakseen internet-yhteyden reititin ottaa langattomasti yhteyttä lähimpään tukiasemaan, jolloin sitä ei tarvitse kytkeä langallisesti puhelinverkkoon. Riippuen reitittimen mallista, voit kytkeä sen WLAN-verkon kautta tietokoneeseen ja muihin älylaitteisiin, esimerkiksi tablettiin. Monista kalliimmista reitittimistä löytyy myös LAN-pistokkeet, jonka ansiosta reitittimen voi yhdistää tietokoneeseen LAN-portin kautta.

Kuinka nopean netin tarvitsen?

Sopivan liikkuvan laajakaistan löytäminen on helppoa. Jotta saisit parhaan hyödyn nettiliittymästä ja sen kuukausihinnasta, täytyy sinun valita se kattamaan omat käyttötarpeesi. Mieti siis, mihin usein käytät nettiä. Netflixistä Full HD-laatuisten ohjelmien katsomiseen tarvitset internet-yhteyden, jonka nopeuden pitää olla vähintään 10 Mb/s. Esimerkiksi DNA:n 50 Mb/s liikkuvan laajakaista toistaa hyvin Full HD-videoita ja sen  kuukausihinta on vain 18,90 €/kk!

Jos samaa internet-yhteyttä käyttää samanaikaisesti useampi käyttäjä, esimerkiksi lapset tai puoliso, kannattaa nopeuden olla vähintään 100 Mb/s, jotta yhteys toimii katkeilematta ja netin selaaminen on sujuvaa.

On siis kannattavaa arvioida netin käyttöä omassa taloudessa ja valita hieman nopeampi internet-yhteys kuin mitä käytölle olisi tarvetta. Jos harrastat pelaamista netissä tai vaikkapa lapsesi pelaavat usein pelejä, suositeltava nopeus tulisi olla vähintään 100 Mb/s tai vaihtoehtoisesti voit hankkia kiinteän laajakaistan kotiin, jolloin yhteys toimi tasalaatuisesti kaikilla käyttäjillä. Mobiililaajakaistojen hinnoittelu operaattoreilla perustuu pääosin tarjottavan nopeuden määrästä.

”Mitä nopeamman liikkuvan laajakaistan haluat, sitä korkeampi kuukausihinta todennäköisesti on. Riittävä nopeus on kuitenkin tarpeen monipuolisessa internetin käyttämisessä.”

Nettiliittymävertailu

Vertaanyt.fi tarjoaa helpon ja hauskan tavan nettiliittymien hintojen ja ominaisuuksien vertailuun. Nettiliittymävertailussa voit rajata näytettäviä tuloksia käytön ja nopeuden mukaan. Vertailun tuloksista näet:

  1. Ensimmäisessä sarakkeessa tiedonsiirtonopeuden määrän
  2. Toisessa sarakkeessa mahdollisen avausmaksun määrän
  3. Kolmannessa sarakkeessa alennetun hinnan voimassaolon. Tyypillisesti määräaikainen hinta on voimassa 6-24 kuukautta, jonka jälkeen nettiliittymän kuukausihinta palautuu normaalihinnoittelun mukaiseksi.
  4. Viimeisessä sarakkeessa on kuukausihinta. Peruskäyttöön soveltuvan nettiliittymän saat edullisimmillaan alle 20 euron kuukausihinnalla DNA:lta!