Liittymävertailu vie vain hetken meillä

Vertaa DNA:n, Elisan ja Moi Mobiilin tarjouksia puhelinliittymistä kätevästi netissä. Liittymävertailu ei ole koskaan ollut näin helppoa!
Vertaa teleoperaattoreiden liittymät
Löydä käyttöösi sopivin ratkaisu
Valitse käytön mukaan
Kuinka nopean yhteyden tarvitset?
123
  • Suodata tuloksia:
  • Ei verkkoyhteyttä
  • Hinta käytön mukaan
  • Rajaton käyttö

Löysimme sopivaa tarjousta

Valitettavasti sopivia tarjouksia ei löytynyt

Operaattori
Käyttö
Avausmaksu
Sopimusaika
Kuukausierä
 

Täydellinen opas puhelinliittymien vertailuun

Liittymävertailu on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi ja selkeäksi käyttää. Olemme listanneet kotimaisten operaattoreiden tarjoamat puhelinliittymät alkaen halvimmasta liittymästä kalliimpiin liittymätarjouksiin.

Halvimmat puhelinliittymät ovat sellaisia, joissa sinua laskutetaan puhelinliittymän käytön mukaan. Puheluminuuteille ja tekstiviesteille on käyttöön perustuva hinnoittelu. Yksi puheluminuutti ja tekstiviesti maksaa esimerkiksi 0,07 € per kappale.

Halvimmissa puhelinliittymistä on versioita, joihin saa kohtuullisen verkkoyhteyden rajattomalla datakatolla tai myös kokonaan ilman verkkoyhteyttä. Arvioi datan käyttöä, onko puhelin sinulle vain puhumista ja viestitettyä varten? Tällöin ehkä et tarvitse ollenkaan nettiä.

Käytön mukaan laskutettavien puhelinliittymien lisäksi operaattoreilla on liittymiä kiinteällä kuukausihinnalla, jossa puheluminuuttien sekä tekstiviestien määrä on rajaton. Jos puhut paljon puhelimella ja lähetät runsaasti tekstiviestejä, kannattaa sinun valita tällainen liittymätyyppi. Netin nopeudessa onkin sitten jo valinnanvaraa. Rajattomiin puhelinliittymiin voit saada ripeän 4G-verkkoyhteyden jopa 300 Mb/s tiedonsiirtonopeudella tai, jos et tarvitse verkkoyhteyttä, on näihinkin tarpeisiin operaattoreilla ratkaisunsa.

Tutustu liittymävertailuun ja valitse sinulle halvin puhelinliittymä juuri sen mukaan, kuinka tykkäät käyttää puhelinta. DNA:n, Elisan ja Moi Mobiilin puhelinliittymät ovat hyviä ja edullisia liittymiä.

Mistä halvin puhelinliittymä?

Uuden puhelinliittymän tilaaminen tai vanhan liittymän vaihtaminen on tehty helpoksi kaikilla operaattoreilla. Teleoperaattori tekee puolestasi numeronsiirron vanhalta operaattorilta uudelle ja saat liittymän käyttöön heti tai viikon kuluessa.

Puhelinliittymän ostamisessa on vain se ongelma, ettei asiakas välttämättä osaa valita käyttöönsä sopivaa liittymää. On hyvin yleistä, että ostoskeskuksissa tai kotona tietokoneen äärellä etsitään nopeasti jokin puhelinliittymä kunhan se on halvempi kuin nykyinen liittymätilaus. Monet vaihtavat yleensä kahden vuoden välein puhelinliittymänsä uuteen tarjoukseen, jotta voi säästää rahaa edullisemmalla kuukausihinnalla.

Tällä sivulla voit löytää sinulle halvimman ja parhaiten käyttöösi sopivan puhelinliittymän. Vertaanyt.fi on kerännyt liittymävertailuun kotimaisia teleoperaattoreita ja niiden ajankohtaisia tarjouksia. Liittymävertailusta löydät kuukausihinnan lisäksi lisätietoa liittymän käyttöominaisuuksista, operaattorin asiakaspalvelusta ja muista mahdollisesti kiinteistä kuluista, esimerkiksi avausmaksusta.

Näin löydät sinulle halvimman puhelinliittymän

Saat liittymävertailusta sinulle eniten hyötyä kun tiedät millaisia tarpeita sinulla on puhelinliittymälle. Kuinka paljon käytät puhelinta soittamiseen? Tuleeko kuukaudessa vietettyä yhteensä useampi tunti tuttujesi kanssa tarinoiden? Entä lähetätkö paljon tavallisia tekstiviestejä ja tarvitsetko nopeaa nettiyhteyttä sosiaalisen median selaamiseen?

Jos soitat ja puhut paljon puhelimessa, kannattaa sinun valita käyttöösi puhelinliittymä, jossa kiinteällä kuukausihinnalla saat soittaa rajattomasti puheluita ja lähettää tekstiviestejä. Vähän puhelinta soittamiseen käyttävä asiakas säästää parhaiten kun valitsee käytön mukaan puhelinliittymän kuukausittaisen laskutuksen. Kumpaan ryhmään sinä kuulut näiden kahden välillä?

Älypuhelimen käyttö netissä surffailuun ja sosiaalisen median päivittämiseen on moninkertaistunut viimeisen kolmen vuoden aikana. Kasvava internetin käyttö puhelimella vaatii sellaisen liittymän, jossa tiedonsiirtonopeus on riittävä. Jos katsot puhelimella esimerkiksi YouTubesta teräväpiirtovideoita tai soitat videopuheluita netin välityksellä, kannattaa sinun valita puhelinliittymä, jossa netin nopeus on 100 Mb/s. Tarpeeksi tehokas netti tekee videoiden toistamisesta ja Instagramin selaamisesta sujuvaa.

Halvinta puhelinliittymää etsiessä kannattaa myös arvioida onko jotkin lisäominaisuudet välttämättömiä käytöllesi. Teleoperaattorit tarjoavat vastaaja-palvelua ja datapaketteja ulkomailla verkon käyttöön ilman suuria kuluja. Joillekin nämä ominaisuudet ovat välttämättömiä, mutta moni pärjää hyvin ilman operaattorin lisäpalveluita.

Huomio erot puhelinliittymissä ja hinnoissa

Puhelinliittymien hinnat kotimaisten operaattoreiden välillä eivät vaihtele merkittävästi. Hintaero on kuitenkin suuri operaattorin tarjoamien puhelinliittymien välillä. Teleoperaattori voi tarjota puhelinliittymää halvimmillaan jopa alle 5 euron kuukausihinnalla, mutta operaattorin kalliimmat liittymät voivat olla yli 40 euroa kuussa. Vertaanyt.fi on tehnyt liittymävertailun niin, että voit oman puhelin käytön mukaan etsiä sinulle halvimman liittymän. Tällä tavalla saat varmasti sinulle parhaimman liittymän, joka sopii täydellisesti käyttöösi.

Jos käytät vähän puhelinta puhumiseen ja tekstiviestien lähettämiseen, kannattaa sinun valita laskutus käytön mukaan. Ruksaa liittymävertailun alussa kohta ”Hinta käytön mukaan” ja näet heti kaikki puhelinliittymät, joissa operaattori veloittaa puheluminuuteista sekä tekstiviestien kappalemäärästä.

Sen sijaan, jos puhelimen käyttö tarkoittaa sinulle jopa kymmenien puheluiden soittamista viikottain, on taloudellisesti kannattava valita liittymä, jossa kiinteällä kuukausihinnalla voit soittaa rajattomasti puheluita ja lähettää tekstiviestejä. Valitse tällöin liittymävertailussa näytettäväksi vain liittymätarjouket, joissa puhelumäärä ja tekstiviestin määrä kuukaudessa on rajaton, ruksaamalla kohta ”Rajaton käyttö”.

Kaikki eivät käytä verkkoyhteyttä ollenkaan puhelimessaan. Operaattorit ovat osanneet keksiä tähänkin käyttäjäryhmään ratkaisunsa ja siksi voit myös Vertaanyt.fi:n liittymävertailussa valita näytettäväksi vain puhelinliittymät ilman verkkoyhteyttä ruksittamalla kohdan ”Ei verkkoyhteyttä”.

Vinkki sopivan puhelinliittymän valitsemiseen

Jos et oikein tiedä mikä puhelinliittymä sopii sinulle ja tunnet, että tarvitset vain liittymän joka toimii, etsi edellinen puhelinlaskusi esille. Puhelinlaskuun eritellään kuukausittain käytetyt puheluminuutit, lähetetyt tekstiviestit sekä internetin käyttö. Saat nopeasti käsityksen omasta puhelimen käytöstäsi. Vanhojen puhelinlaskujen silmäily on siis hyödyllistä kun olet aikeissa päivittää liittymäsi uuteen.

Hyvästä puhelinliittymästä on paljon iloa

Hyvä puhelinliittymä vastaa normaalia puhelimen käyttöäsi eli et maksa kuukausittain ylimääräistä tarpeettomista palveluista, joita voivat olla esimerkiksi tarpeettoman suuri netin nopeus ja maksullinen vastaajapalvelu. Hyvä liittymä on ennenkaikkea käyttäjälleen mahdollisimman edullinen.

Tämän lisäksi operaattorin kuuluvuusalue täytyy olla sinun tarpeisiisi riittävä. Jos tarvitset 4G verkkoa ja alueellasi ei ole kuin 3G verkko saatavilla, kannattaa sinun pohtia eri operaattorin käyttöä. Vielä 10 vuotta sitten puhelinliittymä haluttiin valita sen mukaan, mikä operaattori toimii alueella. Tänä päivänä matkapuhelinverkkoja on rakennettu niin kattavasti, että kaukaisimpaan asutukseen asti on saatavilla toimiva 3G-verkkoyhteys.

Liittymätarjoukset – Säästä rahaa alennetulla kuukausihinnalla

Vertaanyt.fi julkaisee ajankohtaiset liittymätarjoukset DNA:n, Elisan ja Moi Mobiilin valikoimasta. Liittymätarjous on tyypillisesti toistaiseksi voimassaoleva liittymäsopimus, jossa alennettu hinta on voimassa esimerkiksi 24 kuukauden ajan ennen kuin se palautuu normaaliin kuukausihinnoitteluun.

Muistathan, että voit aina määräaikaisen hinnoittelun lopussa vaihtaa puhelinliittymäsi uuteen liittymätarjoukseen. Tällöin pääset uudelleen nauttimaan alennutuista kuukausihinnoista eikä liittymätarjoukset ole määräaikaisesti sitovia.

Puhelinliittymän vaihto toiselle operaattorille

Puhelinliittymän vaihtaminen operaattorilta toiselle on helppoa.

Kuvitellaan, että olet löytänyt toiselta teleoperaattorilta kiinnostavan liittymätarjouksen, joka on edullinen ja sopisi hyvin käyttöösi. Kenties haluat aiempaa paremman puhelinliittymän, jonka netin nopeus on riittävä Netflixin ja YouTube-videoiden katseluun. Soitat vähän puheluita ja lähetät melkein kaikki viestit WhatsAppin tai Facebookin kautta. Tähän tarpeeseen olet löytänyt halvan puhelinliittymän, jossa datan määrä kuukaudessa on rajaton ja netin nopeus yltää enintään 100 Megabittiin sekunnissa. Puheluminuutit ja tekstiviestikappaleet laskutetaan käytön mukaan. Olisit jo valmis hyppimään riemusta hyvän liittymän löydettyäsi, mutta huomaat tarjouksen tulevan toiselta operaattorilta.

Kuinka saan vaihdettua operaattoria ilman puhelinnumeron vaihtumista? – Me opastamme.

Puhelinliittymän vaihtaminen toiselle teleoperaattorille tapahtuu niin sanottuna numeronsiirtona, jonka uusi teleoperaattori tekee puolestasi. Kun tilaat uuden liittymän netissä, sinulta kysytään tilausvaiheessa lupaa siirtää vanha puhelinnumerosi uuden operaattorin hallintaan. Kun valitsen vanhan numeron säilytettävän uudelle liittymälle, aktivoituu uusi liittymä vanhalla puhelinnumerolla tyypillisesti yhden viikon kuluessa.

Edellytyksenä on kuitenkin, ettei sinulla sillä hetkellä ole määräaikaista sopimusta vanhan operaattorin kanssa. Tällöin sinun tulee odottaa määräaikaisuuden päättymistä, jonka jälkeen voit tehdä siirron toiselle operaattorille. Nykyisin kaikki liittymät ovat toistaiseksi voimassa olevia, joissa vain liittymätarjouksen alennettu kuukausihinta on tietyn ajan voimassa. Vielä muutama vuosi sitten asiakkailla saattoi olla käytössään määräaikaisia liittymiä, joiden irtisanominen oli hankalaa.

Kun olet tilannut uuden liittymän netistä ja valinnut vanhan numerosi siirrettävän uudelle operaattorille, voit rauhassa seurata uuden liittymäsi käyttöönottoa. Operaattori ilmoittaa sinulle kun numeronsiirto on valmis ja uusi liittymä käytettävissäsi. Kappas! Näin helppoa puhelinliittymän ja numeron siirtäminen on.

Säilyykö vanha puhelinnumero kun operaattori vaihtuu?

Kyllä. Kun tilaat uuden liittymän netistä, voit tilausvaiheessa valita vanhan puhelinnumerosi siirrettävän uudelle operaattorille. Numeronsiirto uudelle operaattorille tapahtuu noin yhden viikon kuluttua ja mikä parasta, se on täysin ilmaista!