Puolueeton sähkön hintavertailu

Vertaa sähkön hintaa ja perusmaksujen määrää eri sähköyhtiöille

Alennetut hinnat määräaikaisesti uuden sähkösopimuksen ostajalle

Vaihda sähkösopimus netissä vain yhdellä klikkauksella

Velg lånebeløp:
123
Velg nedbetalingstid:
123
  • Sähkön kilpailuttaja
  • Pörssisähkö
  • Yleissähkö

Löysimme sopivaa tarjousta

Valitettavasti sopivia tarjouksia ei löytynyt

Energiayhtiö
snt/kWh
E-laskutus
Sopimusaika
Perusmaksu
 

Sähkön kilpailutus parhailla vertailutyökaluilla

Onnistu sähkön kilpailutuksessa

Olemme halunneet tehdä sähkön kilpailuttamisen mahdollisimman helpoksi sinulle, jotta onnistut. Puolueettoman vertailun tukena voit tutustua siihen, miten sähkön hinta muodostuu ja kuinka paljon oikeasti voit säästää rahaa kotisi sähkön käytöstä.

Missiona meillä on taata sinulle huolettomampaa elämää. Kun avasimme Vertaanyt.fi -hintavertailusivuston vuonna 2018, olemme tähän päivään saakka auttaneet tuhansia ihmisiä avaamaan silmänsä todellisiin ratkaisuihin sähkösopimusten vertailussa.

Emme kuitenkaan ole täydellisiä. Joskus yksinkertaisesti emme vain kykene löytämään kotitaloudelle sopivaa sähkösopimusta yhteistyössä SähköMittari.fi:n kanssa. Ei tekoselityksiä.

Vertaanyt.fi palvelee sinua asumismuodostasi ja kotitaloutesi koosta riippumatta. Toivotamme sinut lämpimin sydämin tutustumaan sähkön kilpailutuksen maailmaan.

Näin sähkön hinta muodostuu

Sähkön hintavertailu ja kilpailutus ovat säästämisen todellisia keinoja, joilla voit vaikuttaa kotitaloutesi asumiskuluihin. Kilpailuttaminen ei ollenkaan hankalaa kun tiedät miten sähkön hinta muodostuu.

Sähkösopimusten hinnoittelussa sähköyhtiöt kilpailevat energian hinnalla ja perusmaksun määrällä. Näiden lisäksi sähkön kokonaiskuluihin lasketaan sähkönsiirtomaksu ja verot.

Sähkön käyttöä laskutetaan kulutuksesi perusteella, joka hinnoitellaan snt/kWh eli senttiä per kiloWattitunti -yksikössä. Keskimäärin sähkön eli energian hinta sähköyhtiöillä on 5-7 senttiä per kiloWattitunti. Sähkön hinta voi kuulostaa mitättömän pieneltä, mutta vasta vuoden mittaista käyttöä katsottaessa sen vaikutuksen voit huomata.

Sähkön hinnan lisäksi sähkösopimuksiin lasketaan kuukausittainen kulu eli perusmaksu. Perusmaksua voisi esimerkiksi verrata jätehuollossa perittävään kuukausimaksuun.

Jokainen kotitalous on velvollinen maksamaan niin sähköstä kuin myös jätehuollosta perusmaksua, joilla yhtiöt kattavat ylläpitokustannuksia. Sähkön hinta ja perusmaksu ovat siis sähköä myyvien yritysten perimiä maksuja.

Näiden kahden lisäksi sähköverkkoyhtiöt veloittavat sähkön siirtämisestä tuotantolaitoksilta kotiisi. Siirtomaksuja tarvitaan sähköverkkojen rakentamiseen ja ylläpitoon.

Siirtomaksun määrään on käytännössä mahdotonta vaikuttaa, jos asuinalueellasi toimii vain yksittäinen sähköverkkoyhtiö. Tällöin et voi vaihtaa sähkön siirrosta vastaavaa yritystä ellet muuttaisi toiselle paikkakunnalle, jossa perittävät siirtomaksut ovat pienempiä.

Erityisesti Pohjois-Suomessa ja esimerkiksi Kainuussa siirtomaksujen määrät ovat sähkön kuukausikulutukseen verrattuna jopa kolminkertaisia.

Vertaa sähkön hinta puolueettomasti sivuillamme

Olitpa muuttamassa uuteen kotiin tai haluat vaihtaa nykyisen sähkösopimuksen edullisempaan, me tarjoamme sinulle parhaat työkalut sähkön kilpailuttamiseen.

Voit tutustua tällä sivustolla valtakunnallisesti toimiviin sähköyhtiöihin sekä heidän tarjoamiin sähkösopimuksiin. Kiinnitä erityisesti huomiota sähkön hintaan ja perusmaksun määrään energiayhtiöillä.

Yksi ehkä kaikista käytetyin tapa säästää rahaa on valita sähkösopimus, jossa energian hinta ja perusmaksu ovat alennettuja määräaikaisesti, tyypillisesti kahden vuoden ajan.

Monissa sähköyhtiöissä uudelle sähkötarjoukselle on annettu määräaikainen alennettu sähkön hinta kahdeksi vuodeksi, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana normaalin hinnoittelun mukaan. Mikään ei estä sinua tuolloin vaihtamasta vanhaa sähkösopimustasi toiselle sähköyhtiölle ja se on ennenkaikkea taloudellisesti kannattavaa.

Kuinka paljon edullisemmalla sopimuksella voi säästää?

Valitse sellainen sähkötarjous, jossa energian hinta on vähintään 2 senttiä edullisempi kuin nykyisessä sähkösopimuksessasi. Ota tarvittaessa esille viimeisin sähkölaskusi, josta näet nykyisen sopimuksesi sähkön hinnan ja perusmaksun.

Pienessä kerrostalohuoneistossa 2 senttiä edullisempi sähkösopimus tuo sinulle säästöä jo noin 30-50 euroa vuodessa. Ansaittu säästö ei ole merkittävin suuri, sillä kerrostaloasunnossa sähkön kulutus esimerkiksi yksiössä voi olla vuoden aikana vain alle 1000 kWh.

Omakotitalossa 2 senttiä edullisempi energian hinta tuo jo huomattavasti enemmän säästöä. Halvemmalla sähkön hinnalla vuotuinen säästö olisi tuolloin jopa 600 euroa!

Sähkön kilpailuttaminen kauttamme

Voit tutustua sivuillamme ajankohtaisiin sähkötarjouksiin ja valita niistä sinua eniten miellyttävän vaihtoehdon. Jos kuitenkin haluat arvioida sähkösopimusten hintoja nykyisen sähkönkulutuksesi mukaan, voit siirtyä kumppanimme SähköMittari.fi -palvelun sivuille.

Pääset vertaamaan sähkösopimusten kuukausihintoja kymmenillä eri sähköyhtiöillä Suomessa. Saat tarkan arvioin todellisista hinnoista ja voit vaihtaa vanhan sopimuksesi uuteen vaikka heti! Sähkön kilpailutus on täysin ilmaista.

Tämä leikkaus ei itketä: 3 toimivaa tapaa säästää sähköä

Puolueeton sähkön hintavertailu ja kilpailutus auttavat sinua löytämään edullisemman sähkösopimuksen. Voit kuitenkin säästää sähköä huomattavasti kun muistat nämä 3 vinkkiä sähkön kulutuksen pienentämiseen.

  1. Kytke pois laitteet, joita et käytä jatkuvasti. WLAN-reitittimen ja tulostimen voit kytkeä kokonaan pois päältä kun et käytä niitä. Tietysti pääset nopeammin surffailemaan nettiin, mutta jatkuva laitteiden päällä pitäminen syö sähköä huomattavasti.
  2. Pidä lämpö sisällä asunnossasi. Ikkunoiden ja ovien pitäminen auki talvisin houkuttelee lämmön karkaamaan ulos asunnostasi nopeasti. Talviaikaan asuntoa kannattaa tuulettaa pitämällä ikkunaa raollaan enintään 30 minuuttia.
  3. Onko sähkölämmitys liian kovalla? Kylminä pakkaspäivinä sähköpattereiden ja ilmalämpöpumpun termostaattia ruuvataan kovemmalla, mutta lauhempina päivinä lämmityksen säätäminen pienemmälle unohtuu. Muista siis pienentää sähkökäyttöistä lämmitystä lauhempina talvipäivinä!

Oletko vielä kokeillut sähkön kilpailutusta?

SähköMittari.fi etsii sinulle halvinta sähköä!
  • Vertaa sähkön hintaa reaaliajassa
  • Vaihda sähkösopimus yhdellä klikkauksella
  • Ilmainen ja puolueeton vertailu
Kilpailuta nyt