Puolueeton sähkön hintavertailu

Vertaa sähkön hintaa ja perusmaksujen määrää eri sähköyhtiöille

Alennetut hinnat määräaikaisesti uuden sähkösopimuksen ostajalle

Vaihda sähkösopimus netissä vain yhdellä klikkauksella

Palvelun tarjoaa SähköMittari.fi
Velg lånebeløp:
123
Velg nedbetalingstid:
123
  • Sähkön kilpailuttaja
  • Pörssisähkö
  • Yleissähkö

Löysimme sopivaa tarjousta

Valitettavasti sopivia tarjouksia ei löytynyt

Energiayhtiö
snt/kWh
E-laskutus
Sopimusaika
Perusmaksu
 

Opas sähkön hintavertailuun

Sähkön hintavertailu voi sinun korvaasi kuulostaa hankalalta asialta. Se ei kuitenkaan ole vaikeaa kun ymmärrät, mihin asioihin sähkösopimusten hinnoissa sinun tulee kiinnittää huomiota. Jatka lukemista ja huomaat, kuinka sähkön hinta vaikuttaa asumiskustannuksiisi vuodessa ja miten sinä voit vähentää sähkön käyttöä tehokkaasti.

Sähkösopimusten hinnoittelussa sähköyhtiöt kilpailevat energian hinnalla (senttiä per kiloWattitunti) ja perusmaksun määrällä. Näiden lisäksi sähkön kokonaiskuluissa sinun tulee muista sähkönsiirto ja verot.

Sähkön käyttöä laskutetaan kulutuksesi perusteella, joka hinnoitellaan snt/kWh eli senttiä per kiloWattitunti -yksikössä. Keskimäärin sähkön eli energian hinta sähköyhtiöillä on 5-7 senttiä per kiloWattitunti. Sähkön hinta voi kuulostaa mitättömän pieneltä, mutta vasta vuoden mittaista käyttöä katsottaessa sen vaikutuksen voit huomata.

Sähkön hinnan lisäksi sähkösopimuksiin lasketaan kuukausittainen kulu, perusmaksu. Perusmaksua voisi esimerkiksi verrata jätehuollossa perittävään perusmaksuun. Jokainen kotitalous on velvollinen maksamaan niin sähköstä kuin myös jätehuollosta perusmaksua, joilla yhtiöt kattavat ylläpitokustannuksia.

Sähkön hinta ja perusmaksu ovat sähköä myyvien yritysten perimiä maksuja. Näiden kahden lisäksi sähkön siirtämisestä tuotantolaitoksilta kotiisi, sinulta peritään sähkönsiirtomaksu.

Siirtomaksun määrään on käytännössä mahdotonta vaikuttaa, jos asuinalueellasi toimii vain yksittäinen sähköverkkoyhtiö. Tällöin et voi vaihtaa sähkön siirrosta vastaavaa yritystä ellet muuttaisi toiselle paikkakunnalle, jossa perittävät siirtomaksut ovat pienempiä.

Sähköverkkoyhtiöt vastaavat sähköverkkojen toimivuudesta sekä ylläpidosta, jotta sähkö siirtyy suoraan kotiisi tuotantolaitoksilta. Erityisesti Pohjois-Suomessa ja esimerkiksi Kainuussa siirtomaksujen määrät ovat sähkön kuukausikulutukseen verrattuna jopa kolminkertaisia.

Vertaanyt.fi tarjoaa sähkön hintavertailun puolueettomasti

Vertaanyt.fi auttaa sinua löytämään edullisen ja kulutukseesi sopivan sähkösopimuksen. Olitpa muuttamassa uuteen kotiin tai haluat vaihtaa nykyisen sähkösopimuksen edullisempaan, me tarjoamme sinulle parhaat työkalut sähkön hintavertailuun.

Kiinnitä huomiota energian hintaan ja perusmaksun määrään energiayhtiöllä. Ota tarvittaessa esille viimeisin sähkölaskusi, josta näet nykyisen sähkösopimuksesi energian hinnan ja perusmaksun. Pyri löytämään sellainen sähkösopimus, jonka energian hinta ja perusmaksu ovat mahdollisimman pieniä.

Yksi ehkä kaikista käytetyin tapa säästää rahaa pienentämällä sähkölaskun määrää on valita sähkösopimus, jossa energian hinta ja perusmaksu ovat alennettuja määräaikaisesti, tyypillisesti kahden vuoden ajan.

Monissa sähköyhtiöissä uudelle sähkötarjoukselle on annettu määräaikainen alennettu sähkön hinta (kulutus ja perusmaksu) kahdeksi vuodeksi, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana normaalin hinnoittelun mukaan. Mikään ei estä sinua tuolloin vaihtamasta vanhaa sähkösopimustasi toiselle sähköyhtiölle ja se on ennenkaikkea taloudellisesti kannattavaa.

Nyrkkisääntönä sähkön hintavertailussa valita sellainen sähkötarjouksen, jossa energian hinta on vähintään 2 senttiä edullisempi kuin nykyisessä sähkösopimuksessasi. Ota myös huomioon onko perusmaksu uudessa sähkösopimuksessa pienempi vai suurempi kuin nykyisessä sopimuksessasi.

Nyrkkisääntönä sähkön hintavertailussa voit käyttää toimivaksi testattua tapaamme:

Valitse sellainen sähkötarjous, jossa energian hinta on vähintään 2 senttiä edullisempi kuin nykyisessä sähkösopimuksessasi. Pienessä kerrostalohuoneistossa 2 senttiä edullisempi sähkösopimus tuo sinulle säästöä jo noin 30-50 euroa vuodessa.

Kuten huomaat, ansaittu säästö ei ole merkittävin suuri, sillä kerrostaloasunnossa sähkön kulutus esimerkiksi yksiössä voi olla vuoden aikana vain alle 1000 kWh. Saunallisessa yksiössä vuosikulutus voi 3000 kWh luokkaa, jolloin ansaittu säästö onkin jo merkittävästi suurempi.

Omakotitalossa 2 senttiä edullisempi energian hinta tuo jo huomattavasti enemmän säästöä. Halvemmalla sähkön hinnalla vuotuinen säästö olisi tuolloin jopa 600 euroa! Omakotitalossa ansaittu säästö voi olla vielä suurempi, jos sähköä käytetään vieläkin enemmän.

Kilpailuta sähkö todellisella kulutuksellasi

Sähkön hintavertailun voit myös jättää ammattilaisen tehtäväksi, jos . Sähkösopimuksen kilpailuttaminen tapahtuu siihen erikoistuneen palvelun toimesta, joka arvioi kotitalouteesi edullisemman sähkösopimuksen. Suomessa toimiva sähkön kilpailuttaja SähköMittari.fi kilpailuttaa puolestasi sähkösopimukset.

Sähkön hintavertailun sijaan sinun on mahdollista kilpailuttaa sähkö todelliseen vuosikulutukseesi perustuen SähköMittari.fi -verkkopalvelussa. SähköMittari.fi arvioi sinun vuosikulutuksen ja asumismuodon perusteella sähkön kuukausihinnat eri energiayhtiöillä, jonka jälkeen pääset vaihtamaan vanhan sopimuksesi uuteen yhdellä hakemuksella.

4 tapaa pienentää sähkölaskun määrää

Puolueeton sähkön hintavertailu ja kilpailutus auttavat sinua edullisemman sähkösopimuksen löytämisessä, mutta voit vielä vähentää sähkölaskun määrää kun arvioit hieman omia kulutustottumuksiasi.

Pienet muutokset kulutustottumuksissa auttavat sinua säästämään rahaa ja sähköä enemmän. Tässä 4 vinkkiä taloudellisempaan sähkönkulutukseen:

  1. Kytket pois laitteet, joita et käytä jatkuvasti. WLAN-reitittimen ja tulostimen voit kokonaan kytkeä pois päältä kun et käytä niitä. WLAN-reitittimen pitäminen kokoajan päällä helpottaa toki internetissä surffailua silloin kun haluat päästä nopeasti verkkoon, mutta se myös syö sähköä huomaamattomasti.
  2. Älä pidä laitteita päällä turhaan. Onko sinulla tapana laittaa uuni lämpenemään puoli tuntia ennen kuin ruoka on valmis uuniin kypsennettäväksi? Se ei todennäköisesti kannata. Laita uuni lämpenemään ennemmin 15 minuuttia ennen ruoan kypsennystä. Hyödynnä uunin jälkilämpö pitämällä luukkua hieman auki sammuttamisen jälkeen.
  3. Pidä lämpö sisällä asunnossa. Ikkunoiden ja ovien pitäminen auki talvisin houkuttelee lämmön johtamaan asunnostasi ulos nopeasti. Jos haluat tuulettaa asuntoa, pidä ikkunaa hieman raollaan enintään 30 minuuttia. Yöaikaan pidä sälekaihtimet ja verhot kiinni, jotta lämpö ei pääse pakenemaan ulos ikkunankarmeista tai lasin läpi.
  4. Onko lämmitys liian kuumalla? Kylminä pakkaspäivinä sähköpattereiden tai lämpöpumppujen termostaattia ruuvataan edes ja takaisin, jotta lämpöä saadaan nostettua. Muista pienentää lämmitystä lauhempina päivinä, jotta et kuluta sähköä tarpeettomasti.