Sähkön hintavertailu – Puolueeton vertailu

Sähkön hintavertailu on helppoa Vertaanyt.fi:n sivuilla. Tutustu oheisiin energiayhtiöiden sähkötarjouksiin ja hanki kotiisi halpaa sähköä!
Velg lånebeløp:
123
Velg nedbetalingstid:
123
  • Sähkön kilpailuttaja
  • Perussähkö
  • Ekosähkö

Löysimme sopivaa tarjousta

Valitettavasti sopivia tarjouksia ei löytynyt

Energiayhtiö
snt/kWh
E-laskutus
Sopimusaika
Perusmaksu
 

Opas sähkön hintavertailuun puolueettomasti

Sähkön hintavertailu on yksinkertaista ja helppoa. Vain pieni osa kotitalouksista kiinnittää huomiota asuntonsa sähkön hintaan ja vuosikuluihin. Jatka lukemista ja voit pian huomata, kuinka sähkön hinta vaikuttaa kustannuksiin vuodessa.

Markkinoilla on saatavilla erilaisia sähkösopimuksia, joiden vertaileminen kannattaa. Hinta sähkösopimuksissa perustuu energian hintaan (senttiä per kiloWattitunti) ja perusmaksuun. Lisäksi hintaan vaikuttaa sähkönsiirto ja verot.

Sähkön käyttöä laskutetaan kulutuksen perusteella, joka hinnoitellaan snt/kWh eli senttiä per kiloWattitunti. Keskimäärin sähkön eli energian hinta energiayhtiöillä on 5-7 senttiä per kiloWattitunti. Energian hinta voi kuulostaa mitättömän pieneltä, mutta vasta vuosikulutusta katsottaessa sen vaikutuksen voi huomata.

Energian hinnan lisäksi sähkösopimuksiin kuuluu kuukausittainen kulu, perusmaksu. Tämä on kiinteä maksu, joka lisätään kuukausittain sähkölaskuun. Perusmaksun määrä on usein 2-6 euroa kuukaudessa.

Energian hinnan ja perusmaksun lisäksi sähkön kokonaishintaan vaikuttaa sähkönsiirto. Sähkönsiirtomaksu tulee verkkoyhtiöltä, joka toimittaa sähkön kotiisi. Verkkoyhtiö omistaa alueesi sähköverkon. Sähkönsiirtomaksua et valitettavasti voi kilpailuttaa tai vaihtaa ellet muuta toiselle paikkakunnalle. Etelä-Suomessa sähkönsiirtomaksut ova verrattain pieniä, kuin mitä esimerkiksi Kainuussa ja Lapissa. Lisäksi sähköön vaikuttaa vielä vero. Sähköveroa maksetaan oman sähkön kulutuksen mukaan.

Vertaanyt.fi auttaa sinua vertaamaan sähkön hintaa

Puolueeton sähkön hintavertailu auttaa sinua säästämään vuodessa kymmeniä tai jopa satoja euroja kun vertaat sähkön hintaa eri sähköyhtiöillä. Vertaamalla sähkösopimuksia itse, kiinnitä huomiosi energian hintaan ja perusmaksun määrään. Ota tarvittaessa esille viimeisin sähkölaskusi, josta näet nykyisen sähkösopimuksesi energian hinnan ja perusmaksun.

Pyri löytämään sellainen sähkösopimus, jonka energian hinta ja perusmaksu ovat mahdollisimman pieniä. Yksi ehkä kaikista toimivin keino on valita sähkösopimus, jossa energian hinta ja perusmaksu ovat alennettuja määräaikaisesti.

”Yksi ehkä kaikista toimivin keino on valita sähkösopimus, jossa energian hinta ja perusmaksu ovat alennettuja määräaikaisesti.”

Tyypillisesti uudelle tarjoukselle on annettu määräaikainen edullisempi sähkön hinta (kulutus ja perusmaksu) kahdeksi vuodeksi, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana normaalin hinnoittelun mukaan.

Valitse sellainen sähkötarjous, jossa energian hinta on vähintään 2 senttiä edullisempi kuin nykyisessä sähkösopimuksessasi. Ota myös huomioon onko perusmaksu uudessa sähkösopimuksessa halvempi vai kalliimpi kuin nykyisessä sopimuksessasi.

Kun sähkön hinta on 2 senttiä edullisempi kerrostaloasunnon sähkösopimuksessa, säästät noin 30-50 euroa rahaa vuodessa. Kuten huomaat, saatu säästö ei ole merkittävin suuri koska kerrostaloasunnossa sähkön kulutus esimerkiksi yksiössä voi olla vuodessa vain 1000 kWh.

Sen sijaan omakotitalossa sähkön hintavertailu tuo enemmän säästöä. Vastaavalla 2 sentin halvemmalla energian hinnalla vuotuinen säästö voi olla jopa 600 euroa. Saatu säästö voi olla vielä suurempi, jos sähköä käytetään paljon.

Kilpailuta sähkö

Sähkön hintavertailun voit myös jättää ammattilaisen tehtäväksi. Sähkösopimuksen kilpailuttaminen tapahtuu siihen erikoistuneen palvelun toimesta, joka arvioi kotitalouteesi edullisemman sähkösopimuksen. Suomessa toimiva sähkön kilpailuttaja SähköMittari.fi kilpailuttaa puolestasi sähkösopimukset.

SähköMittari.fi -palvelun avulla näet heti edullisimman energiayhtiön, jolta voit ostaa sähköä kotiisi. Sinun tarvitsee syöttää sähköpostin ja nykyisen sähköyhtiön nimi sekä asuinalueesi postinumero, asumismuoto ja lämmitystapa. Tämän jälkeen SähköMittari.fi kilpailuttaa sinulle heti edullisimman sähkösopimuksen ja pääset vaihtamaan sähkösopimuksen edullisempaan heti.

Halpa sähkö ei tarkoita vain pientä energian hintaa sähkösopimuksessa

Omat kulutustottumukset vaikuttavat vuotuiseen energiankulutukseen. Sähkön hintavertailu on helppoa kun tiedät, mihin kulutat eniten sähköä ja kuinka nykyistä kulutusta pystyisit vähentää jollain tavalla. Jatkuvasti päällä olevat olemattomilta kuulostavat laitteet, kuten langaton reititin ja tulostin kuluttavat jatkuvasti pienen osan sähköä ympäri vuoden. Kun et käytä näitä laitteita, kannattaa niistä katkaista virta kokonaan pois päältä.

Halpaa sähköä asuntoon etsittäessä on ensiksi kannattavaa arvioida omaa vuotuista sähkön kulutusta. Kerrostalojen ja omakotitalojen kulutuksessa on merkittäviä eroja. Asumismuodon lisäksi sähkön kulutukseen vaikuttavat asukkaiden määrä, lämmitystapa ja asunnossa käytettävien sähköä kuluttavien laitteiden määrä, joita ovat valaistus, kodinkoneet, elektroniikka ja saunan kiuas.

Sähköinen lämmitystapa sekä käyttöveden lämmitys muodostavat merkittävimmän osan vuotuisesta sähkön kulutuksesta. Lisäksi ruoan säilytykseen käytettävät kodinkoneet, sauna ja valaistus ovat myös eniten sähkön kulutusta lisääviä tekijöitä.

Näin säästät sähköä ja pienennät sähkölaskun määrää

Pienet muutokset kulutustottumuksissa auttavat sinua säästämään sähköä enemmän. Sähkön kilpailuttamisen ohella saat siis maksimoitua rahan säästämisen kun noudatat näitä ohjeita sähköä käyttäessäsi.

  1. Kytket pois päältä laitteet, joita et käytä jatkuvasti. Esimerkiksi mikroaaltouunin ja television voit kokonaan kytkeä pois päältä kun et käytä niitä. Vaikka television saisitkin nopeasti valmiustilasta päälle, pitämällä ympäri vuoden televisiota jatkuvasti valmiustilassa kasvatat myös sähkölaskun määrään hitaasti, mutta varmasti.
  2. Älä pidä laitteita päällä turhaan. Onko sinulla tapana laittaa uuni lämpenemään puoli tuntia ennen kuin edes ruoka on valmis kypsennettäväksi? Se ei todennäköisesti kannata. Laita uuni lämpenemään ennemmin 15 minuuttia ennen ruoan kypsennystä.
  3. Käytä energiansäästöön optimoituja laitteita. Vanhat hehkulamput (toivottavasti näitä ei enää valmisteta) kannattaa vaihtaa energiansäästölamppuihin. Entä, kuinka vanha pakastin sinulla on? Vanhat kodinkoneet ovat energiasyöppöjä ja siksi ne kannattaa vaihtaa uusiin kodinkoneisiin.
  4. Pidä lämpö sisällä asunnossa, älä päästä sitä pakenemaan ulos. Ikkunoiden ja ovien pitäminen auki talvisin houkuttelee lämmön johtamaan asunnostasi ulos alta aikayksikön. Jos haluat tuulettaa asuntoa, pidä ikkunaa raollaan auki enintään 30 minuuttia. Yöaikaan kannattaa pitää kaihtimet ja verhot kiinni, jotta lämpö ei pääse pakenemaan ulos ikkunankarmeista.
  5. Onko lämmitys liian kuumalla? Kylminä pakkaspäivinä sähköpattereiden termostaattia ruuvataan edes ja takaisin, jotta lämpöä saadaan nostettua. Lämmitys usein unohtuu liian kuumalle ja siksi kannattaa vähentää lämmitystä niinä päivinä kun ulkona on lauhempaa.