Yritysrahoitus tukee yrityksenne kasvua

Puolueeton lainavertailu yrityslainoille

Hae yrityslainaa 1 000 – 250 000 € kohtuullisilla kuluilla

Yrityslainan maksuajaksi voit valita 1 – 24 kuukautta

Lainasumma:
123
Maksuaika:
123
  • Rajaa tuloksia:
  • Ei reaalivakuuksia
  • Piilota lainanvälittäjät
  • Kiinteät kulut

Löysimme sopivaa tarjousta

Valitettavasti sopivia tarjouksia ei löytynyt

Yritys
Ikäraja
Korko
Kokonaiskulut
Kuukausierä
 

Mihin yrityslainaa tarvitaan?

Yrityslainan tarpeelle voi olla monia syitä. Monen yrittäjän toiminnan kestävän kehityksen kannalta on tärkeää investoida uusiin laitteisiin tai muihin tärkeisiin hankintoihin kun on aika kasvattaa liiketoimintaa ja tulosta.

”Esimerkiksi verkkokauppaa ylläpitävä yrittäjä voi tarvita pääomaa varaston täydentämiseen ja kassanhallintaan kun vuorostaan parturiliike voi olla kiinnostunut toimitilojensa laajentamiseen.”

Kuinka paljon yritys voi saada lainaa?

Myönnettävän lainan määrään ensisijaisesti vaikuttavat yrityksen koko, varallisuus sekä mahdolliset henkilö- ja reaalivakuudet. Lainan määrä tulee mitoittaa käyttötarpeen mukaan.

Pienille yrityksille lainaa voidaan usein myöntää 100 000 euroon saakka. Tätä suurempia lainoja varten yrityksen koon täytyy olla suurempi ja siksi isot yritykset hakevat lainaa pankeista kun puhutaan investoinneista, joihin tarvitaan pääomaa useita satojatuhansia euroja. Pienempien, esimerkiksi 1000-50 000 euron yrityslainojen hakeminen netissä on helppoa ja nopeampaa kuin pankista tarjottavan yritysrahoituksen hakeminen.

Verkosta haettavien pienten yrityslainojen takaisinmaksuaika on keskimäärin 0,5-2 vuotta. Jos takaisinmaksuaikaa verrataan henkilöasiakkaiden kulutusluottojen maksuaikoihin, joissa laina-aika voi olla jopa 15 vuotta, huomataan yrityslainojen maksuajan olevan varsin lyhyt.

Mitä vaatimuksia yrityslainan saamiselle on?

Yrityslainoissa ja -luotoissa vaatimukset kuluttajalainoihin verrattuna ovat tiukempia koska usein haettava lainan määrä on selvästi isompi. Toisaalta pienille yrityslainoille vaatimukset ja ehdot ovat samanlaisia kuin muillekin luotoille.

Yrityslainaa haettaessa yrityksen luottokelpoisuus tarkistetaan. Mahdolliset merkinnät maksuhistoriassa ja luottotiedoissa voivat estää yrityslainan saamisen. Tämän lisäksi lainan takaamista voidaan vaatia henkilötakauksella tai reaalivakuudella. Henkilötakaajan täytyy olla yrityksen toimihenkilö ja hänen luottotietonsa täytyy olla kunnossa, jotta yrityslainaa voidaan myöntää.

Kaikki yritys- ja yhtiömuodot voivat hakea lainaa. Yrityksellä täytyy olla y-tunnus ja sen pitää kuulua kaupparekisteriin ja ennakonpidätysrekisteriin. Näiden lisäksi toimipaikan ja vakituisen osoitteen täytyy olla Suomessa.

Yrityslaina ilman vakuuksia

Pääsääntöisesti yrityslainaa varten ei tarvita reaalivakuuksia, vaan yritys vastaa myönnetyn rahoituksen takaisinmaksusta henkilötakauksella. Tämä tarkoittaa sitä, että rahoitusta hakevan yrityksen päättäjä vastaa henkilökohtaisella omaisuudellaan myönnettävän lainan lyhentämisestä, jos yrityksellä ei ole maksuvalmiutta maksaa lainaa takaisin. Yrityslainavertailusta näet luotonantajat, jotka myöntävät yrityslainaa ilman vakuuksia.