Lainaa verkossa

Hae lainaa kilpailuttamalla yli 20 luotonantajaa verkossa

Vertaanyt.fi:n sivuilla voit vertailla luotonantajien lainatarjouksia tai kilpailuttaa haluamasi lainan yhdellä hakemuksella. Voit hakea lainaa verkossa mihin tarkoitukseen vain kunhan muistat tehdä sen fiksusti.

Suomessa on kymmeniä luotonantajia ja lainapalveluita, jossa kaikki haluavat tarjota aina halvinta ja parasta lainaa. Totuus on kuitenkin, ettei luotonantajat tarjoa lainaa kaikille samoilla hinnoilla ja ehdoilla. Ilman lainojen kilpailuttamista on sanomattakin vaikeaa löytyy itselleen paras lainatarjous.

Olemme luoneet sinulle helppokäyttöisen tavan vertailla luotonantajien lainatarjouksia, jotta lainojen kilpailuttaminen olisi mahdollisimman selkeää ja vaivatonta.

Vertailussa ovat autolainat, kulutusluotot, pikalainat ja järjestelylainat. Esittelemme sinulle näihin käyttötarkoituksiin parhaiten sopivat luotonantajat lainavertailuissamme.

Lainojen kilpailuttaminen – miten ja missä?

Mielestämme nopein tapa vertailla lainoja on käyttää lainanvälityspalvelua. Lainan kilpailuttamisessa täytät vain yhden lainahakemuksen, johon syötät henkilötietosi ja taloutesi tilanteen. Lainanvälityspalvelu lähettää sitten hakemuksesi useisiin pankkeihin ja rahoituslaitoksiin.

Jos lainahakemuksesi hyväksytään, toimittaa lainanvälityspalvelu henkilökohtaiset lainatarjouksesi sinulle katsottavaksi. Lainapäätösten saavuttua voit hyväksyä sinulle sopivimman tarjouksen, hyväksyt lainasopimuksen ja luotonantaja maksaa lainan tilillesi.

Lainanvälitys toimiikin mielestämme parhaiten kun haluat nopeasti selvittää tarpeeseesi sopivimmat lainat. Näin lainojen vertailu on vaivatonta eikä lainan kilpailuttaminen välittäjän kautta maksa sinulle mitään.

Jos haluat itse pyytää lainatarjouksia luotonantajilta, voit tutustua kiinnostaviin luotonantajiin sivuillamme.

Pikalainaa akuuttiin rahantarpeeseen

Jos kaipaat lyhytaikaista ja nopeaa lainaa, kannattaa sinun katsoa keräämänne luotonantajien tarjoukset pikalainoista. Tyypillisesti pikalainoissa maksuaika on 1-12 kuukautta ja voit hakea nopeaa lainaa verkossa aina 2 000 euroon saakka. Lue lisää pikalainoista.

Miten haen lainaa verkossa?

Kun haet lainaa verkossa, tutustu ja vertaa ensiksi luotonantajat. Sinun kannattaa pyytää useampi lainatarjous itse tai lainanvälitypalvelun kautta. Vertailemalla voit säästää tuntuvasti rahaa lainan korossa ja kiinteissä kuluissa.

Pankkiasioiden siirryttyä verkkoon, toimialalle on syntynyt vuosien varrella kymmenittäin uusia rahoituspalveluita ja luotonantajia. Enää perinteiset kivijalkapankit eivät pelkästään kilpaile asiakkaistaan, vaan mukana on uusia internet-pankkeja. Tämä on mahdollistanut sen, että voit käytännössä hoitaa kaikki pankkiasioinnit ja lainan hakemisen verkossa.

Vakuudetonta lainaa netistä

Kivijalkapankit odottavat miltein aina lainanhakijalta vakuuksia lainan saamiseen. Tässä netistä haettavat lainat ovat poikkeuksillisia, sillä niiden saamiseen sinun ei tarvitse lähtökohtaisesti vakuuttaa omaisuuttasi.

Vakuudettomien ja vakuudellisten lainojen piirteissä on hyviä ja huonoja puolia. Esimerkiksi vakuudellisen lainan korko voi olla pienempi kuin vakuudettoman lainan.

Monessa tilanteessa lainanhakijalla ei kuitenkaan ole omaisuutta, jolla lainan takaaminen onnistuisi.

Vakuudettomien lainojen, kuten kulutusluottojen korko voi olla aavistuksen korkeampi vakuudellisiin lainoihin verrattuna. Se voi silti olla sinun tarpeisiisi helpoin tapa saada lainarahoitusta.

Lainaa haetaan verkkopankkitunnuksilla

Lainaa haetaan verkossa sähköisissä asiointipalveluissa, joissa asiakas tunnistautuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lainahakemuksen täyttämisessä sinun ei edes välttämättä tarvitse toimittaa palkkakuittia tai verotuspäätöstä hakemuksen liitteenä, vaan pankit tarkistavat lainapäätöksen tekoon tarvittavat tiedot sähköisten kanavien kautta.

Myös lainan takaisinmaksussa ja kaikessa asioinnissa voit käyttää luotonantajien verkkopalveluita, puhelinta ja sähköpostia. Toisin kuin ennen, sinun ei tarvitse siis varata aikaa pankkiin näiden asioiden hoitamisessa.

Millaiset mahdollisuudet minulla on saada lainaa?

Lainan hakemisessa usein jännittävin vaihe on odottaa lainapäätöstä. Oma taloudellinen tilanteesi, kuten vakiintuneet tulot, nykyiset velat ja muut taustat vaikuttavat lainan saamiseen. Poikkeuksetta kaikki luotonantajat odottavat lainanhakijalta säännöllisiä tuloja ja puhtaita luottotietoja.

Vaikka sinulla olisi entuudestaan muita lainoja, kuten opintolainaa tai autolainaa, voit silti saada uutta lainaa. Ratkaisevaa on, että pystyt taloudellisesti suoriutumaan muista veloista, asunnosta ja arjen kuluista omilla tuloillasi.

Mitä, jos sain kielteisen lainapäätöksen?

Luotonantajat tarkistavat asiakkaan luottokelpoisuuden lainapäätöksen tekemiseksi. Kielteinen lainapäätös on osoitus siitä, ettei luotonantaja voi myöntää sinulle lainaa. Tämä voi johtua monista syistä, mutta todennäköisesti yleisimmät syyt ovat säännöllisten tulojen riittämättömyys, muut lyhennettävät lainat tai maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa.

Kielteisestä lainapäätöksestä huolimatta, sinulla on silti vielä tietyin ehdoin saada lainaa esimerkiksi kivijalkapankista hakemalla. Tässä tilanteessa turvallisinta on hakea lainaa mahdollisuuksien mukaan toisen henkilön kanssa tai vakuuttamalla omaisuutta lainaa varten.

Keinoja parantaa lainan saamista

  • Hae lainaa toisen henkilön eli rinnakkaishakijan kanssa
  • Vakuuta omaisuuttasi lainaa varten
  • Aloita ensimmäisenä muiden laskujen ja velkojen maksamisella
  • Harkitse myös toisen työn ottamista säännöllisten tulojen kasvattamiseksi
  • Hyväksytty lainapäätös pienemmälle lainalle

Luotonantajat voivat myös tarjota sinulle pienempää lainaa, kuin mitä lainahakemuksellasi olet hakenut. Tällöin sinun kannattaa miettiä keinoja täyttää omaa rahoituspottia luotonantajan myöntämän pienemmän lainan lisäksi.

Pienemmän lainan tarjoaminen voi monessakin tilanteessa olla tervetullutta. Tällöin ennakoimasi lainan kuukausierät ja kustannukset ovat pienempiä. Voit esimerkiksi haastaa itsesi tekemään lisää töitä tai myymään tarpeetonta omaisuuttasi, joka tuntuu velanottamista paremmalta ja turvallisemmalta.

Järjestylaina lainojen yhdistelemiseen

Jos aikomuksesi on hakea lainaa muiden velkojen lyhentämiseen, tämä on usein hälyttävä merkki oman talouden kunnosta. Sinulle voi olla kertynyt useita pienempiä lainoja lyhyillä maksuajoilla, jolloin taloutesi kuormittuu näiden lyhentämiseen.

Näissä tilanteissa sinun kannattaa parantaa omaa taloudellista selviytymistä ja pienentää lainojen kuluja yhdistelemällä lainat yhdeksi järjestelylainaksi. Järjestelylainalla tai tutummin yhdistelylainalle maksat kaikki pienemmät velkasi pois, jonka jälkeen lyhennät vain yhtä lainaa. Tyypillisesti luotonantajien lainahakemuksista löytyy kohtaa, jossa voit ilmoittaa hakevasi lainaa muiden lainojen, kuten pikavippien yhdistelemiseksi.

Vältä ylivelkaantumista huolellisella rahan käytöllä

Oman taloutesi ylläpidossa kuukausittaisten menojen täytyy olla tasapainossa tulojen kanssa. Lainan hakemisessa on hyvä asettaa tarpeeksi ilmavaraa budjettiisi, jotta välttyisit ongelmilta lainan takaisinmaksussa.

Maksuongelmilta ja ylivelkaantumiselta välttyminen vaatii kurinalaista rahan käyttöä, mutta silti meidän kulutustottumukset ovat aina erilaisia.

Kun haet lainaa verkossa, muista olemassa oleva riski joutua maksuongelmiin, jos esimerkiksi tulosi alittavat toistuvasti kuukausittaisten menojesi määrän. Liika rahan kuluttaminen ja tuloja suuremmat menoerät vievät huolimattoman rahan käyttäjän helposti velkakierteeseen.