Järjestelylaina

Lainapäätös heti

Katso, mitkä luotonantajat tarjoaisivat juuri sinulle lainaa Rahoitu.fi -palvelussa.

Aloita tästä
Yritys
Ikäraja
Korko
Maksuaika
Lainaa
 
Valitettavasti lainatarjouksia ei juuri nyt ole voimassa sivustollamme

Järjestelylaina lainojen maksamisesta selviytymiseen

Tämä sivu käsittelee ylivelkaantumista ja keinoja taloudellisen selviintymisen parantamiseen. Jos koet, että et selviä kaikista veloista kuukausittaisilla tuloillasi tai tuloistasi menee suurin osa lainojen lyhentämiseen, on seuraavat neuvomme tarkoitettu juuri sinulle.

Velkakierteen katkaisemiseen löytyy toimivia keinoja, joiden sopivuus on yksilöllistä. Tavallisen ja toimivin keino on lainojen yhdistäminen yhdeksi järjestelylainaksi. Järjestelylainaa voi hakea sitä tarjoavilta pankeilta ja muilta luotonantajilta sekä Suomessa toimivalta Takuusäätiöltä tai kunnan sosiaalisesta luototuksesta.

Katkaise velkakierre järjestelylainalla

Luotonantajien niin myös Takuusäätiön kuin kunnan sosiaalitoimiston tavoitteena on katkaista velkakierre yhdellä isommalla järjestelylainalla. Lainalla maksetaan kaikki yhdisteltävät lainat pois, jonka jälkeen asiakas maksaa vain yhtä lainaa.

Lainojen yhdistäminen järjestelylainaksi vähentää lainojen lyhentämisestä johtuvaa ylipääsemätöntä talouden kuormitusta. Tyypillisesti lainaa haetaan rinnakaishakijan kanssa, joka on mukana takaamassa järjestelylainan takaisinmaksua.

Järjestelylainaa pikavippien poismaksuun

Lainanhakija saattaa toistuvasti nostaa pikavippejä ja muita luottoja useista lainapaikoista, jonka seurauksena lainojen kuukausittaiset lyhennyserät ovat niin suuria, ettei kaikista veloista pysty selviämään omilla kuukausittaisilla tuloilla.

Ylivelkaantuminen johtaa helposti tilanteeseen, jossa velkaa haetaan lisää muiden velkojen kuukausierien paikkaamiseen.

Jotta voisit auttaa itseäsi velkaantumisen katkaisemisessa, asiasta kannattaa keskustella läheisen kanssa. Tärkeintä tässä tilanteessa on syyttelyn ja häpeilyn sijaan selvittää toimivimmat ratkaisut veloista selviytymiseen.

Hae järjestelylainaa verkossa

Esittelemme sinulle tällä sivulla vertailun luotonantajista, joilta hakea järjestelylainaa. Mukana ovat myös lainanvälityspalvelut, jotka käsittelevät lainahakemuksia velkojen yhdistämiseen.

Listaa kaikki avoimet lainat ja pikavipit, jotka haluat yhdistää. Tyypillisesti löydät luotonantajalle avoimen velan määrän viimeisimmästä laskustasi tai voit tiedustella sitä suoraan luotonantajan asiakaspalvelusta.

Kun olet saanut summattua lainat yhteen, täytä lainahakemus, johon lisäät velkojen määrän lainasummaksi sekä omille tuloillesi riittävän maksuajan.

Useissa lainahakemuksissa on erikseen valittava kohta, jossa ilmoitat haluavasi käyttää lainaa velkojen yhdistelyyn. Täytä lainahakemukseen kaikki ne velat, jotka haluat yhdistää järjestelylainaksi.

Rinnakkaishakija järjestylainan hakemiseen

Voit parantaa mahdollisuksiasi saada järjestelylainaa hakemalla rahoitusta toisen henkilön eli rinnakkaishakijan kanssa. Suosittelemme rinnakkaishakijan kanssa lainan hakemista koska monessa tapauksessa lainanhakija yksinään ei ole riittävä lainan saamiselle.

Voit pyytää rinnakkaishakijaksi puolisoa, vanhempiasi tai jotain muuta tuttavapiiriisi kuuluvaa henkilöä. Ylivelkaantumisen katkaiseminen saakin usein onnellisen käänteen kun velkaantunut hakee lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa.

Entä, jos järjestelylainan lainapäätös on kielteinen?

Kielteinen lainapäätös järjestelylainan hakemisessa ei tarkoita sitä, että peli olisi pelattu. Sinulla on vielä mahdollisuuksia selvittää järjestelylainan saamista oman kuntasi sosiaalitoimistosta tai Takuusäätiöstä.

Sosiaalinen luotto lainojen yhdistämiseen

Sosiaalinen luotto on sosiaali- ja terveysministeriön kehittämä ja pankkilainaan verrattavissa oleva matalankoron laina, joka on tällä hetkellä noin 30 kunnassa käytössä. Sosiaalisen luoton määrä vaihtelee kunnissa, mutta sen määrä on tyypillisesti 10 000 euroa.

Luottoa myönnetään henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta saada pankista lainaa. Jos olet saanut kielteisen lainapäätöksen järjestelylainalle, ota yhteyttä kuntasi sosiaalitoimistoon. Sosiaalitoimisto selvittää mahdollisuutesi hakea luottoa ja opastaa sinua sosiaalisen luoton hakemisessa.

Monella kunnalla on kuitenkin valitettava tilanne, ettei sosiaalista luottoa ole saatavilla kohtalaisen nopealla aikataululla. Käsittelyjonot voivat herkästi venyä jopa vuoden mittaisiksi, joka vain viivästyttäisi velkaantumisen katkaisua.

Takuusäätiön takaama pankkilaina

Jos asuinpaikallasi ei ole käytössä sosiaalista luottoa tai käsittelyajat ovat ruuhkautuneet, tällöin sinun kannattaa ohjautua Takuusäätiölle.

Takuusäätiö myöntää takauksia velkakierteen ja maksuongelmien ratkaisuun. Kuten muiden luotonantajien tarjoamissa järjestelylainoissa, Takuusäätiöstä haettavalla takauksella pankki voi myöntää velkaantuneelle lainan, jonka avulla maksetaan kerralla kaikki pois.

Takuusäätiö myöntää takauksia enintään 34 000 euron ja rinnakkaishakijan kanssa haettaessa 45 000 euron järjestelylainoihin. Laina-aika lasketaan yhdessä velkaneuvojan kanssa, joka voi pisimmillään olla seitsemän vuotta.

Niin sosiaalisessa luototuksessa kuin Takuusäätiön pankkitakauksessa ehtona on riittävä maksukyky ja elämäntilanne, jossa velkaantunut pystyy maksamaan järjestelylainaa maksuohjelman mukaisesti.

Kuntien sosiaalisen luototuksen tai Takuusäätiön takauksen hakeminen on prosessi, joka kestää helposti useita kuukausia. Nämä ovat kuitenkin viime kädessä ainoita vaihtoehtoja, jossa itse voit vaikuttaa oman taloutesi kunnostamiseen.