Liittymät

Paras liittymävertailu

Suomalaiset operaattorit, kuten Elisa, DNA, Telia ja Moi Mobiili tarjoavat lukuisia nettiliittymiä ja puhelinliittymiä, jossa jokainen tarjoaa aina halvinta, parasta ja nopeinta liittymää. Vertaanyt.fi tarjoaa sinulle parhaan liittymävertailun, jossa pääset vaihtamaan liittymäsi heti.

Liittymät käytön mukaan tai kiinteällä kuukausihinnalla

Vertaanyt.fi on koonnut kaikki tarvittavat tiedot liittymävertailuun niin puhelinliittymistä kuin laajakaistoista. Voit vertailemalla säästää tuntuvasti euroja eikä se ole vaikeaa kun osaat vain valita käyttöösi parhaiten sopivan liittymätarjouksen.

Liittymien hinnoittelusta

Tyypillisesti liittymät hinnoitellaan käytön ja tiedonsiirtonopeuden perusteella. Uuden liittymän hinta muodostuu liittymän avausmaksusta, liittymätyypistä riippuen sen kuukausikäytön hinnasta, internet-yhteyden maksiminopeudesta ja liittymäsopimuksen määräajasta.

Esimerkiksi puhelinliittymää etsiessäsi voit valita liittymän rajattomilla puheminuuteilla ja tekstiviesteillä tai käytön mukaan laskutettavana.

Ole tarkkana liittymäsi laskutustavasta. Monet operaattorit perivät perinteisestä paperilaskusta 2-4 euron laskutuslisää. Muuttamalla laskutustavan verkkolaskuksi, säästät vuodessa helposti muutamia kymppejä.

Mitä kaikkea tarvitset liittymästäsi?

Monessa tilanteessa netin nopeus ratkaisee, mikä liittymä on käyttäjälleen paras. Jos surffaat jatkuvasti verkossa tai tykkäät pitää Netflix-maratoneja, kannattaa sinun vilkuilla nopeiden 4G- tai 5G-liittymien suuntaan. Vähäiseen netin käyttöön lähes aina riittää edullisimmat 4G-liittymät.

Pelaajayhteisöt tykkää tasalaatuisesta verkkoyhteydestä, jossa kiinteä laajakaista toimii parhaiten. Vaikka samaa nettiyhteyttä käytettäisiin monella laitteella yhtä aikaa, kiinteä laajakaista suoriutuu kuormituksesta huomattavasti mobiililaajakaistaa paremmin.

Puhelinliittymän kilpailuttamisessa on fiksua miettiä omaa kuukausittaista puhelimen käyttöä. Päivittäisiin puheluihin ja viestittelyyn tulee edullisemmaksi valita rajaton liittymä. Käytön mukaan laskutettavat puhelinliittymät vuorostaan ovat halvempia vähäisiin puhelumääriin.

Jos puhelimen käytön määrää puheluiden soittamiseen on hankala arvioida, kannattaa sinun joka tapauksessa valita puhelinliittymä rajattomilla puheluminuuteilla ja tekstiviesteillä. Rajattomalla puhelinliittymällä et räjäytä puhelinlaskuasi, vaikka joku kuukausi saattaisitkin soittaa enemmän puheluita.